Kék hírek

2019.06.05. 11:28

Kegyetlen gyilkos ellen emelt vádat a Fővárosi Főügyészség

A férfi szexuálisan bántalmazta, majd megölte áldozatát, emellett több nőre is rátámadt, akik közül egyikük életveszélyes sérüléseket is szenvedett.

A férfi szexuális indíttatásból több nőt is megtámadott, egyiküket különösen kegyetlen módon meg is ölte; a Fővárosi Főügyészség életfogytig tartó szabadságvesztést indítványozva vádat emelt ellene - közölte a hivatal.


A vádirat szerint a vádlott, egy 31 éves férfi 2016. október hó 12-én az esti órákban Budapesten a IX. kerület Boráros téren megismerkedett egy hajléktalan nővel, akit közös italozásra hívott. A nő elfogadta a férfi ajánlatát, majd a Népligetbe mentek, ahol egy sötét, bokros területen kezdtek inni. A férfi egy idő után szexuálisan bántalmazta a sértettet, majd különösen kegyetlen módon megverte és a magatehetetlen nőt egy bokorba vonszolva a parkban hagyta. A nő a helyszínen meghalt.


Így fogta el a rendőrség:



A vádiratnak tárgya még négy, 2017. decemberi az esti órákban, a X. és XIV. kerületben egyedül közlekedő nők sérelmére elkövetett bűncselekmény is.

A vádirat szerint a 31 éves férfi négy nőt támadott meg, akiket szexuálisan bántalmazni akart. A sértettek hangosan segítséget kértek, így a vádlott elmenekült, azonban ezt megelőzően mindegyik nőt megütötte vagy megrúgta, egyikük életveszélyes sérüléseket is szenvedett.


A Budapesti Rendőr-főkapitányság nyomozói nagy erőkkel, még 2017 decemberében fogták el a férfit.


A Fővárosi Főügyészség a férfi ellen aljas indokból, különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés bűntette, életveszélyt okozó testi sértés bűntette és más bűncselekmények miatt nyújtott be vádiratot a Fővárosi Törvényszékre.


A vád szerinti bűncselekmények büntetési tételének felső határa – a halmazati szabályok alapján – huszonöt évig vagy életfogytig terjedő szabadságvesztés. A Főügyészség a vádlottal szemben életfogytig tartó szabadságvesztés büntetés kiszabását indítványozta a vádiratban.


A vádlott letartóztatásban van.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!