Kék hírek

2008.01.29. 12:42

Leesett a műtőasztalról, majd meghalt egy beteg

Műtétre való előkészítés közben lecsúszott a műtőasztalról egy beteg a kazincbarcikai városi kórházban. Az esést követően az idős asszony egy óra múlva meghalt. Az esetről a kórház értesítette a rendőrséget, ahol közigazgatási eljárás indult. A halál okát egyelőre vizsgálják.<br>

A 80 éves nőt combnyaktöréssel operálták volna múlt hét csütörtökön délután, ügyeleti időben. A beteg körül a teljes stáb ott volt. Két műtősfiú segédkezett. Hogy miképpen eshetett le az asszony az asztalról, egyelőre nem tudni. A beteg az esést követően egy órával meghalt. A Független Hírügynökség úgy tudja, az asszonynak korábban volt már agyvérzése, nem kizárt, hogy az ismétlődött meg.

A Kórház egyelőre nem nyilatkozott. Trencsényi Erzsébet Kórházigazgató kedden a Független Hírügynökségnek annyit mondott: belső vizsgálatot indított. Ennek, illetve a rendőrségi vizsgálatnak a végét meg kívánja várni, csak azután nyilatkozik. A kazincbarcikai rendőrkapitányságon megerősítették: valóban indult eljárás az ügyben, a szakértői vizsgálatok azonban nem készültek még el, ezért a halál okát nem lehet tudni.

Tavaly szeptember 27-én a szolnoki Hetényi Géza Kórházban esett le a műtőasztalról egy operációra váró beteg. Az idős asszony egy hét múlva meghalt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!