Kék hírek

2019.07.03. 13:53

Útban voltak a kisfecskék, kitették őket a tűző napra

Útban voltak. Szenvedjetek ti velük! - ezt a feliratot hagyták a napra kitett kartondobozban a kicsi fecskék mellett, 30 forint kíséretében. Az országból egymillió fecske hiányzik.

Mióta visszatértek a fecskék melegebb éghajlatról, azzal van tele a média: jó egymillió fecske hiányzik Magyarországról, és ha így megy tovább, eltűnnek hazánkból ezek a hasznos madarak. A fecskefészkeket a piszkolás mellett - amit egyszerűen ki lehet védeni - olyan indokokkal is leverik, hogy tulajdonosaik idegesítően cikáznak az udvaron, és zavarja a lakókat a hangjuk.

[connected id="2589664" position="full"]


Valaki a napokban szintet lépett a bunkóságban, erről tanúskodik az a történet, amit a Mályi Madármentő Állomás osztott meg a facebookon. Fotót is mellékeltek: a képen egy kartondoboz látszik, benne négy kisfecske, egy felirat és 30 forintnyi aprópénz. "Útban voltak. Szenvedjetek ti velük!" - áll a papíron, amit a kismadarak mellé tettek a dobozba. Lehet, hogy hatalmas környezetvédőknek tekinti magát, aki a dobozt otthagyta, hiszen nem hagyta sorsukra a fecskéket: na de miért kellett kitenni a madarakat a tűző napra? A kisfecskék közel álltak a hőgutához, mire a madármentő állomás munkatársai megtalálták a dobozt. Nem vették észre azonnal, mert aki azt lerakta, nem a kapuhoz tette, hanem arrébb, ahol folyamatosan sütött rá a nap.

Fotó forrása: Facebook/Mályi Madármentő Állomás

Fotó forrása: Facebook/Mályi Madármentő Állomás

Majdnem a halálba küldtél 4 ártatlan fiókát. Hogy lehetsz ennyire szívtelen, hogy "útban voltak" leverted a fészket és ugyan elhoztad, de kitetted a napra a dobozt benne a fecskékkel. Nálunk nem lesznek útban, mi megteszünk mindet azért, hogy egészséges fecskék legyenek, a 30 forintot ígérjük rájuk költjük


- írták a közösségi oldalon a madármentő állomás munkatársai. Szurkolunk a kisfecskéknek, hogy éljék túl a nehézkes kezdetet.

[connected id="2590112" position="full"]


Aki valóban segíteni szeretne a fecskéknek, az - ahogy fenti cikkünkben is írtuk - a Magyar Madártani Egyesület útmutatójából tájékozódhat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!