Kék hírek

2009.04.23. 19:35

Volt munkása ölte meg Eva Rhodes-t?

Egy az állatmenhelyen dolgozó munkás ölte meg a rendőrök gyanúja szerint Eva Rhodes-t, a bőnyi Csizmás Kandúr Állatmenhely vezetőjét.

A férfit kedden, Budapesten fogták el. Mint a Független Hírügynökség már hírül adta, a nő maradványait megtalálták a menhellyel szemközti tanyán, elásva. Ezt szerdán a rendőrség még cáfolta, csütörtökön azonban sajtótájékoztatón jelentették be, hogy a tanyán lévő gödörben egy 50 év körüli nő maradványait találták meg.

Eva Rhodes eltűnését még 2008. szeptember 18-án jelentette be a testvére. A rendőrségi vizsgálat megállapította, hogy szeptember 10-én látták utoljára a nőt egy ismeretlen férfival, Bőny-Szőlőhegyen, ahol az állatmenhely volt. Ezután az ismeretlen férfivel Győrbe mentek, ahol egy bevásárlóközpontban a férfi a Csizmás Kandúr Alapítvány nevére telefonkártya feltöltést csinált és ekkor a biztonsági kamera felvételt is készített róla. Ekkor tűzték ki az ügyben az egymilliós nyomravezetői díjat is, ami eredménytelen volt.

A rendőrség szerint több ezer adatot, információt, valamint több száz embert ellenőriztek a nyomozók. Eközben került a látókörükbe egy 30 éves ózdi férfi, akiről kiderült, hogy szeptember első 10 napjában alkalmi munkásként dolgozott a menhelyen, ahonnan szeptember 11-én tűnt el. A férfit lopás miatt körözték a Mosonmagyaróvári rendőrök is, ez alapján fogták el kedden, Budapesten a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság emberei.

A gyanú szerint a férfi 2008. szeptember 10-én este a bőnyi menhely hátsó részén összeveszett Eva Rhodes-szal, majd többször fejen ütötte a nőt. A menhely tulajdonosa meghalt, a férfi elégette a holttestet, a maradványokat pedig a szemközti udvarban ásta el - ott, ahol szerdán a Független Hírügynökség tudósítói megtalálták a gödröt és a helyszínelés nyomait. A férfi a gyilkosság után elvitte halott munkaadója laptopját és 7000 forintját.

A rendőrök egyébként a menhellyel átellenes tanyán elásva emberi csontmaradványokat találtak, a helyet az elfogott férfi mutatta meg. Az igazságügyi orvos-szakértő előzetes véleménye alapján egy 50 év feletti női test maradványai, amelyek egy évnél nem régebben kerültek a földbe. A maradványok vizsgálata még tart.

Az elfogott ózdi férfi ellen emberölés miatt indult eljárás, a rendőrség kérte előzetes letartóztatását is.

Testvére szerint két gyilkosa van Eva Rhodes-nak

Majláth Judit szerint az egyik az, akit elfogott a rendőrség, a másik pedig lelki gyilkosa. Azok az emberek, szervezetek és hatóságok, amelyek 12 éves magyarországi tartózkodása alatt mindvégig üldözték testvérét - nyilatkozta csütörtökön a Független Hírügynökségnek.

Majláth Judit szerint a hatóságok megspórolhatták volna a testvére eltűnése óta eltelt több mint fél évet, ha már a bejelentéskor hisznek neki és a megfelelő emberekkel keresik Eva Rhodest. Ő ugyanis mindvégig azt állította, hogy bűncselekmény áldozata lett testvére. A rendőrség azonban, mivel erre utaló nyomot, csak pár nappal ezelőtt talált, addig közigazgatási eljárásban vizsgálta Eva Rhodes ügyét.

Majláth Judit a Független Hírügynökségnek elmondta, testvére 12 éve küzdött az állatokért Magyarországon és minden pénzét erre költötte, de a hatóságok, a helyiek, a különböző szervezetek "üldözték"őt. Ahogy arról korábban többször beszámoltunk, a menhely engedélyét bevonták, és a helyiek többször tiltakoztak egyebek mellett az onnan áradó bűz miatt.

Az asszony elmondta, testvérét valószínűleg Ausztriában, édesanyjuk mellett helyezik örök nyugalomra.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!