Bicikliút és bringasuli diákoknak

Hódmezővásárhely - 300 millió forintos beruházásból fejlesztik Vásárhelyen a kerékpárút-hálózatot, amelynek részeként a Kodály, a Holló és Pálffy, a Kölcsey, valamint a Mester utcán új bicikliutat építenek, ezek sugárirányban kötik majd össze az eddigi úthálózatot.

Munkatársunktól

Mindent Vásárhelyről

A delmagyar.hu hivatalos Hódmezővásárhely Facebook-oldala, nem csak vásárhelyieknek.

A kivitelezési munkák már javában zajlanak – mondta el kedden sajtótájékoztatón [namelink name="Szilágyi Tamás"], a városfejlesztési csoport vezetője, aki azzal folytatta: összesen 3,8 kilométer új kerékpárutat építenek, és 1,2 kilométer újul meg, valamint közel 500-zal bővül a kerékpártároló-kapacitás a városban.

A projekthez kapcsolódva Bringasuli néven szemléletformáló képzések indulnak korcsoportok szerint, alsósoknak, felsősöknek és középiskolásoknak – mondta [namelink name="Molnárné Kecskeméti Rita"] önkormányzati képviselő. A tanárok „okítása" már kedden 15 órától megkezdődött a polgármesteri hivatal dísztermében. A pedagógusok összesen 6000 oktatócsomagot oszthatnak szét diákjaik között. A program tesztlap kitöltésével zárul, ezeket május 26-éig kell leadni. A legjobbak road show keretében versenyeken vehetnek részt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!