Képmutató

2010.10.03. 11:11

Szegedi Jazz Napok a Belvárosi Moziban

Nem kevésbé kiemelkedő muzsikus a második nap sztárja Vinx, akit akarva, akaratlan mindenki hallhatott már, hiszen többek között nem kisebb előadók zenéiben közreműködött zenészként vagy szerzőként, mint Tom Jones, Sting, Herbie Hancock és Stevie Wonder.

 

Drienyovszki András, a Szegedi Jazz Napok szervezője tartott sajtótájékoztatót a november első hétvégéjén megrendezendő fesztiválról. A 2004-es újrakezdés óta az idei immár a hetedik lesz a sorban, de az akkori célkitűzések nem változtak. Nevezetesen, hogy minden évben szerepeljen szegedi zenészekből álló társulat, a fellépők között legyen úgynevezett nemzetközi nagyágyú és friss lendületet képviselő, fiatal csapatok is eljöjjenek Szegedre. A Jazz Napok újdonsága, hogy péntek és szombat estére kerültek a programok, valamint a korábbi éveknél jóval kevesebb pénzből lehet jegyet váltani a koncertekre.

Az első nap kiemelkedő zenésze Wallace Roney, aki Miles Davis talán egyetlen tanítványa volt, az amerikai jazz aranykorának méltó képviselője. Nem kevésbé kiemelkedő muzsikus a második nap sztárja Vinx, akit akarva, akaratlan mindenki hallhatott már, hiszen többek között nem kisebb előadók zenéiben közreműködött zenészként vagy szerzőként, mint Tom Jones, Sting, Herbie Hancock és Stevie Wonder.

A részletes műsor a Private Music oldalán megtekinthető. A Jazz napok időpontja: 2010. november 5-6. Helyszínei: a Belvárosi Mozi és a Port Royal Mulató.

A napijegyek ára 3500,- Ft, a kétnapos bérleteké 5000,- Ft, a péntek éjszakai Jazz Klub koncert belépője pedig mindössze 500,- Ft lesz.

 

Petró János

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!