Képmutató

2010.11.23. 09:46

Napozz Holddal - a Kispálfilm

A vetítésekre egységesen 3000 forintért lehet jegyet váltani, ezért az összegért a látogatók megkapják a film dupla DVD-kiadását is.

Napozz Holddal - a Kispálfilm (2010)

A Napozz Holddal mozis hozzáállással készült dokumentumfilm, mivel egyszeri és megismételhetetlen eseményt mutat be, és koncertfilmnek is nevezhető, hiszen az az esemény a Kispál és a Borz utolsó fellépése.

A filmet a fővárosban a Corvinban, a Művészben, a Toldiban, az Odeonban és a West Balkánban, vidéken a többi között Miskolcon, Debrecenben, Nyíregyházán, Székesfehérváron, Egerben, Gyöngyösön, Szegeden, Pécsett, Szombathelyen és Győröt vetítik.A koncertet tizenhat darab tükörreflexes fényképezőgéppel vették fel, a videórögzítő funkció használatával. Bár a gépet nem erre találták ki, ezt a technikát Nyugaton már alkalmazzák egy ideje filmek, sorozatok készítésére.

Merényi Dávid, a rendező felidézte: tavasszal, a rádióból értesült arról, hogy a Kispál és a Borz augusztusban, a Sziget fesztiválon elbúcsúzik a közönségtől. "Azonnal felhívtam telefonon Lovasi Andrást, hogy filmet akarok csinálni a témáról, mégpedig ezzel a különleges módszerrel. Júliusban kezdtünk forgatni, és a végére összesen 156 óra nyersanyag lett. Olyan mozit akartam, amely méltó egy kultikus zenekar 23 éves pályafutásához". A Napozz Holddalt november 24-én mutatja be több budapesti és vidéki mozi, ugyanabban az időpontban. A forgalmazó három-ötezer érdeklődőre számít. A vetítésekre egységesen 3000 forintért lehet jegyet váltani, ezért az összegért a látogatók megkapják a film dupla DVD-kiadását is.A vetítés különlegessége, hogy a zenekar a központi helyszínről élőben jelentkezik be, hogy üdvözölje a közönséget, ezt pedig az összes moziban közvetítik majd.

Belvárosi Mozi

november 24. 20:00

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!