Könyvajánló

2021.03.06. 18:16

Paulo Coelho: Az íjász

Tetsuya, a hajdan kimagasló tehetségű íjász már rég visszavonultan él, amikor felkeresi egy fiatalember. Az ifjú erős, elszánt, tehetséges – tudja, hogyan kell bánni az íjjal. De még sokat kell tanulnia a lélek harmóniájáról.

A bölcs mester beavatja ifjú útitársát az alkotás, az alázat, az inspiráció és a közösségteremtés titkaiba – azaz megtanítja neki a nyíl útját. Coelho számára az íjjal való célzás a mindennapi erőfeszítéseket, a nehézségek áthidalását, az állandóságot és azt az értéket jelzi, amit a vakmerő döntések meghozatala

je­­lent.

Bölcs tanításai, egyszerű, mégis magvas gondolatai tették Paulo Coelhót világszerte népszerűvé. A Brazíliában, Rio de Janeiróban született író jezsuita iskolában tanult, s már fiatal korában erre a pályára készült. Szülei azonban ezt ellenezték, mivel pedig ő ragaszkodott ahhoz, hogy a saját útját járhassa, még elmegyógyintézetbe is zárták. Végül kitartása mégis meghozta eredményét:

1999 márciusában a világ legtöbbet olvasott írójának minősítették. Művei mintegy 140 országban, 56 nyelven, több mint 45 millió példányban fogytak el. Az eladási sta­­tisztikák szerint ő számít Magyarországon az elmúlt 15 év legnépszerűbb külföldi szerzőjének.

Regényeiben jelen van a vallás, a misztika, a szerelem, a nehéz döntések, a kétségbeesett érzelmek és a tragikus emberi sorsok ábrázolása. Előszeretettel ír spirituális utazásokról, gyakran boncolgatja az emberi lelket, megpróbálja elemezni, miként juthat el az egyén a boldogsághoz. Meglátása szerint a szorgalom, a szenvedély és a képesség, hogy eltérhessünk a megszokottól, mindig meghozza gyümölcsét: egy termékeny és emlékezetre méltó életet.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!