Kevesebben adtak vért a szükségesnél

2020.05.18. 12:31

Várják a véradókat megyeszerte

Múlt héten pénteken – a csütörtöki jó eredmény után – a tervezettnél ismét jóval kevesebben adtak vért Csongrád megyében – közölte a Vöröskereszt Csongrád megyei igazgatója.

S. Z.

20200310 Dunaújváros Véradás a Dunaferr villamos tagozatán Fotó: Laczkó Izabella LI Dunaújvárosi Hírlap

Fotó: Laczkó Izabella / Illusztráció

Sasvári Krisztina elmondta, hogy a ter­vek tartásához és a kellő vérmennyiséghez 90 véradóra lett volna szükség, de csak 46-an jelentkeztek. Így pénteken a visszaesés 49 százalék volt.

Az igazgató szerint, hogy a véradás helyzete tartósan javulhasson, egyre több külső helyszíni véradásra lenne szükség, így jelenleg is ezek előkészítésén dolgoznak az Országos Vérellátó Szolgálattal közösen.

Azt kérik minden 18 év feletti felnőttől, ha egészségesnek érzi magát, és nem járt az elmúlt 30 napban külföldön, jelentkezzen véradásra. Ezt pedig a héten a keddi nap kivételével megtehetik Szegeden, a Honvéd téri Vérellátó központban, naponta 11 és 18 óra között.

De lesz véradás Hódmezővásárhelyen az Imre József utcai Vérellátó osztályon is. Oda hétfő reggel 7 és 9 és csütörtök reggel fél 8 és 10 óra között lehet menni.

Makón, a Kórház utcában is ezen a két napon várják a vér­adókat 8 és 11 óra között.

Szentesen kedden, szerdán és csütörtökön tud segíteni, aki akar. A Sima Ferenc utcai állomáson az első két napon fél 8 és dél, csütörtökön pedig 14 és 17 óra között lehet vért adni.

Kedden Kisteleken, a Klebelsberg Kulturális Központban 9 és 15 óra, Mindszenten, a Keller Lajos Művelődési Házban pedig 14 és 18 óra között várják a vér­adókat.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!