Délmagyarország 110

2020.08.28. 17:30

A szőnyegporoló egy paparazzo szemével, annó 1979

Ezeket a fotókat aligha jelentette meg Enyedi Zoltán fotóriporter a korabeli újságban.

Munkatársunktól

Cuccolás a nyaraláshoz 1979 augusztusában.

Fotó: Enyedi Zoltán. Azonosító: mfmEZ356

Maradjunk annyiban, hogy az alábbi fotókon a kort jellemző részletek is láthatók. A betonoszlopos szőnyegporoló mellett ma már csak elmegyünk, eszünkbe sem jut a porszívózás. A Ladák, Wartburgok avítt két betű, négy szám rendszámát is elengedi lassan az emlékezet. Trabantot meg ilyen jó állapotban évek óta nem láttunk.

A fotók elkészítése mellett szól az is, hogy egy 1979-es balatoni nyaralásra indulást is dokumentálni kell, különben az utókornak sosem lesz már meg a virágos szatyor, az ezüstcipzáros vastag hálózsák, s az egész “Hova lett megint az apád!?” hangulat.

Szóval, a képekben benne van 1979: a Derrick meg a Boney M, a Voulez-vous meg a Csillagok háborúja első rész, talán az Omega Gammapolisza és Cseh Tamáséktól a Fehér babák takarodója. Messziről tán még a Pink Floyd The Wall című klasszikusa is, és Esterházy Péter Termelési-regénye (kisssregény).

Mindemellett, hát igen, Enyedi Zoltán kifejezetten paparazzo módon fotózta a hölgyet.

Újraindult Annó rovatunk

A Móra Ferenc Múzeummal együttműködésben, a Délmagyarország egykori fotóriportereinek munkáiból újra elindítottuk Annó rovatunkat.

- Sorozatunkban régi fotókat próbálunk beazonosítani. Harminc-negyven-ötven év távlatában azonban fenn kell tartanunk a tévedés jogát. Ha Ön felismeri a fotón szereplőket, helyszíneket, örömmel várjuk észrevételét az online[kukac]delmagyar.hu címen!

- Önnek is vannak régi fotói közösségi, családi eseményekről, amelyeket megosztana olvasóinkkal az Annó rovatban? Írjon nekünk!

- Az Annó oldalain megjelent fotók a Délmagyarország kiadó tulajdonát képezik. A fotókat a Móra Ferenc Múzeum helytörténeti gyűjteménye gondozza.

Nézzen be hozzánk, képek annó!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!