Kultúra

2008.03.05. 09:49

Filmszínház nélkül maradhat a nógrádi megyeszékhely

Új pályázatot ír ki a salgótarjáni önkormányzat a nógrádi megyeszékhely egyetlen mozijának az üzemeltetésére, mert a mozi jelenlegi üzemeltetője több százezer forintos díjtartozást halmozott fel, s egyetlen filmet sem vetített az idén.

A salgótarjáni önkormányzat vagyongazdálkodási cégének igazgatója, Tatár Csaba elmondta: az Apolló Mozi bérlője hónapok óta nem fizet rezsit és bérleti díjat, s miután látszott, hogy szorult anyagi helyzetén nem várható javulás, az önkormányzat a velük kötött szerződés azonnali felmondását kezdeményezte.

Az üzemeltető nem csupán az önkormányzattal, de az alvállalkozójával is elszámolási vitába került, aki így a vetítőgépeket és a székeket is elvitte. Tatár Csaba közölte: legközelebb március 29-én jelentethetnek meg új mozi-üzemeltetői pályázatot, vetítés így jó esetben is csak áprilisban lehet a salgótarjáni moziban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!