Hallgassa élőben!

Magyar zenei fesztivál Cittá di Castellóban

A magyar zenének szenteli programját szombattól szeptember 7-éig a Festival delle Nazioni (Nemzetek Fesztiválja) komolyzenei rendezvény az olaszországi Cittá di Castellóban.

A 45. alkalommal megszervezett fesztivál szombat este a Savaria Szimfonikus Zenekar koncertjével kezdődik a Perugia melletti Cittá di Castello Szent Domonkosról elnevezett templomában, Vásáry Tamás Kossuth-díjas zongoraművész és karmester vezényletével. “A kéthetes program során igyekszünk az egész magyar zenét bemutatni. A magyar zene mérföldkövei csendülnek fel, Liszt Ferenc, Erkel Ferenc, Kodály Zoltán, Bartók Béla, Lehár Ferenc és Kálmán Imre művei. Magyarország zenéje összetett és gazdag, mivel tartalmazza a jelentősebb közép-kelet-európai irányzatokat, de nem hiányoznak belőle a balkáni és keleties visszhangok sem” – mondta Aldo Sisillo karmester, a fesztivál művészeti igazgatója.

Cittá di Castello vendégül látja a Liszt Ferenc Kamarazenekart, Balogh Kálmánt és a Gipsy Cimbalom Band együttest, Roby Lakatos hegedűművészt és a Kodály Quartet zenekart. A magyar zenéről szóló fesztivált az Orchestra Toscana zárja Kovács László vezényletével. Külön koncertsorozat mutatja be a magyar egyházi zene történetét, és tanfolyamokat tartanak a Kodály-módszerről.

A koncertek mellett bemutatkozik a magyar színház- és filmművészet, és a fesztivál közönsége kóstolót kap a magyar gasztronómia termékeiből.

Százezrek személyes adatai kerültek be a baloldal adatbázisába
A megszerzett adatokat a kampány során politikai eszközként is felhasználhatják.
Rejtélyes okokból eltemették az Apostolok templomát egy középkori földrengés után
A régészek egyelőre nem állapították meg a középkori falak korát, azt remélik, hogy a következő ásatási szezonban megértik ezen furcsa falak építésének titkát.
Kellemes, napos idővel búcsúztatjuk a hetet
Napsütés, 15 fok körüli csúcsok.
Fél évszázados csúcsra szökött fel a német termelői infláció szeptemberben
Legutóbb 1974 októberében nőttek ilyen nagy mértékben az árak, amikor is az első olajválsággal összefüggésben 14,5 százalékos emelkedést mértek.
A világ minden pontján az 1956-os magyar eseményekre emlékeztek (videó)
Szijjártó Péter külügyminiszter egy videós összeállítást tett közzé Facebook-oldalán a megemlékezésekről.
Olcsón, használtat, jó minőségben
A garázsvásárnak városi a hangulata, a fílingje, holott rendeznek ilyet például Deszken, és jártunk a szegedi Petőfitelepen is.