Hallgassa élőben!

Magyar zenei fesztivál Cittá di Castellóban

A magyar zenének szenteli programját szombattól szeptember 7-éig a Festival delle Nazioni (Nemzetek Fesztiválja) komolyzenei rendezvény az olaszországi Cittá di Castellóban.

A 45. alkalommal megszervezett fesztivál szombat este a Savaria Szimfonikus Zenekar koncertjével kezdődik a Perugia melletti Cittá di Castello Szent Domonkosról elnevezett templomában, Vásáry Tamás Kossuth-díjas zongoraművész és karmester vezényletével. “A kéthetes program során igyekszünk az egész magyar zenét bemutatni. A magyar zene mérföldkövei csendülnek fel, Liszt Ferenc, Erkel Ferenc, Kodály Zoltán, Bartók Béla, Lehár Ferenc és Kálmán Imre művei. Magyarország zenéje összetett és gazdag, mivel tartalmazza a jelentősebb közép-kelet-európai irányzatokat, de nem hiányoznak belőle a balkáni és keleties visszhangok sem” – mondta Aldo Sisillo karmester, a fesztivál művészeti igazgatója.

Cittá di Castello vendégül látja a Liszt Ferenc Kamarazenekart, Balogh Kálmánt és a Gipsy Cimbalom Band együttest, Roby Lakatos hegedűművészt és a Kodály Quartet zenekart. A magyar zenéről szóló fesztivált az Orchestra Toscana zárja Kovács László vezényletével. Külön koncertsorozat mutatja be a magyar egyházi zene történetét, és tanfolyamokat tartanak a Kodály-módszerről.

A koncertek mellett bemutatkozik a magyar színház- és filmművészet, és a fesztivál közönsége kóstolót kap a magyar gasztronómia termékeiből.

Hirdetés
„A fiatalokat csak a mai kor eszközeivel lehet befogadóvá tenni”
Kormányablakbusz érkezik a faluba
Egész napos programot tartanak Üllésen
Ismét több százan érkeztek
Hajléktalanok foglalták el a tőzsdét Sao Paolóban
A Brazíliában egyre növekvő egyenlőtlenségek ellen lázadnak.
Nyolcvanötödik születésnapját ünnepli Pásztor Erzsi
A Kossuth-díjas színésznő a mai napig játszik a színpadon és forgat is.
A legjobbak között a vásárhelyi program