lacika világa

2009.03.28. 14:57

Politizáljon danolászva!

Fejünk felett kormos az ég, piszkos szürke rég nem kék... Azaz: élje túl a kormány- és egyéb válságokat dudorászva!

Miután bloggerkolléga kihagyta a ziccert, bloggerkolléga meg máshogy foglalkozik a zenével, így „kénytelen” vagyok én gólt rúgni. Gyűjtsük együtt össze azokat a válságnótákat, politikai jellegű dalokat, amelyek átsegíthetnek minket ezeken a nehéz időkön! Bőrfejű és hozzájuk hasonló, vesszen Trianon jellegű nótákat játszó zenekarok éppúgy nem játszanak, mint a Sárga rózsa típusú szerzemények.

Ha már a „felkonfban” velük példálóztam, kezdjük hát az Ossiannal, amely valaha piszok jó volt, most is jó, végül is, csak máshogy. Szóval Ítéletnap. Nem lennék meglepve, ha az MSZP-nek ez lenne mostanában a „himnusza”:

A nagy megmondóembertől és zenekarától két klip is befér ide. Figyeljük meg a színpad hátterét, milyen szépen megfért egymás mellett egy motoros bolt és a túró rudi mint szponzor! S hogy mennyire nem érti valójában az emberek, illetve a zemberek nyelvét az ellenzék sem, jól mutatja, hogy a 2000. év felét egyszer nem játszották a rádiók az utóbbi években. Pedig igény lett vóna rá:

A zúzós rokendrollek után következzen egy Dusán gyöngyszem, amely mindkét oldallal kompatibilis lehetne. A narancsvidéken született, mégsem lett belőle szegfűs nóta sem:

Következzen az egyik kedvenc bandám. Hobót sokan az ország egyik legnagyobb költőjének tartják. Akkor lássuk, hallgassuk, miért. Jöjjön egy klasszikus HBB-szám, amiben talán le lehet mérni az előbbi állítás igazságát: 

Szerencsére Hobo Faludy mester Villon-átköltéseit is kellőképpen „gondozta”:

Az örökké pösze D. Nagy Lajos is sokszor megmondta a magáét. Például itt is. D. Nagy hajáért én kérek elnézést.

A sor persze a végtelenségig folytatható. Ha van kedve, kommenetlje meg a maga kedvenc válságslágerét!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!