lacika világa

2009.04.26. 13:07

Ki a szabadba!

Ezt a posztot a bejegyzés hétvégéjén csak laptopon illik, szabad olvasni, esetleg hétköznap a munkahelyen. Ha vasárnap mégis otthoni pécéje előtt ül ebben a jó időben, akkor gyorsan kapcsolja ki a gépet, és irány a természet!

Nem őrültem vagy juhászodtam meg és nem fizet egy petákot sem a Kópturiszt ezért a bejegyzésért, egyszerűen lazítok. Nincs kedvem vele, vagy vele foglalkozni, de még ő sem érdekel most.

Ilyenkor kirándulni kell, illik, kötelező, fogni a családot, barátot, barátnőt, haverokat (kérem, húzza alá/karikázza be a megfelelőt) és elhúzni valahová. Egy közeli kedvencemet ajánlom. Egynapos lebzselésre pont olyan kiváló, mint hosszabb ottlétre. 

Azt tudjuk, hogy Szegeden egy hosszú hétvége viszonylag drága, és ha nem vigyázunk, itt sem a szokásos belépődíjat fizetjük, viszont van egy csodaszép hely, ahol szerencsére nincs beugró, az éttermet vezető néni pedig akkor is megengedi, hogy használd a mosdót, ha nem iszol málnaszörpöt sem, mert tudja, lehet, hogy legközelebb ott ebédelsz. Ez a hely Mártély, a holtág, ahol ilyenkor már bőven jó az idő arra, hogy andalogjunk, csendben legyünk, pihenjünk, élvezzük a madarak máskor ordítozásnak tűnő csivitelését. Hódmezővásárhelyről bringával is kitűnően elérhető, Szegedről már bajosabb, legalábbis nagy bátorság kell hozzá, hogy a 47-es mentén karikázzunk. Viszont Uzsgyival Rókusról (legyünk skótok, menjünk csak onnan és ne a nagyállomásról, egyébként is, kerékpárút vezet odáig!) könnyen gyorsan, elvileg húsz perc alatt eljuthatunk Hódmezővásárhelyi Népkertre (a kerékpárszállítás díja egyszeri alkalommal, kedvezmény nélkül 190 forint, azaz oda vissza egy felnőttnek egy ezres az út a vonatjeggyel, ami 300 forint egy útra; a bringa díját is mutatja az Elvira egyébként, csak külön kell érte klikkelni, hiába pipáltam ki a megfelelő négyzetet, nem tudja a vonatjeggyel együtt mutatni a kerépárszálllító jegy árát), ahonnan már vidáman lehet tekerni, sőt ha valaki kellően ismeri a 135-ös vasútvonalat, és elég bátor ahhoz, hogy Kopáncs előtt meghúzza a vészféket, akkor már onnan is bringázhat.

S hogy mi van ott a holtágnál? Van, akinek semmi, az hamar vissza is fordul. S van, akinek minden. Víz, fák, jó levegő, csend. Ennyi manapság bőven elég a feltöltődéshez.

INDAFOTO.slideshow.run({ "feedUrl":"http://feed.indafoto.hu/lacika/husvetvasarnap_a_martelyiholta/feed", "width":"460", "height":"90", "orientation":"horizontal", "size":"xs", "bgcolor":"#FFFFFF", "textcolor":"#000000", "random":false, "number":"5", "target":"blank", "staticUrl":"http://static.indafoto.hu" });

// -->

Legközelebb messzebb megyek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!