lacika világa

2009.08.30. 16:03

Tisztelettel kérném

Tisztelettel kérném az illetékeseket, hogy halkítsák le a Dugonics téri szökőkút csobogását, mert olyan elviselhetetlenül hangos, hogy már délután háromnegyed hatkor sem lehet kulturáltan pihenni a meleg sörök fölött a téren üzemelő szabadtéri vendéglátóhelyen!

Tisztelettel kérném az illetékeseket, halkítsák le a trolibuszokat, mert borzasztóan hangosan közlekednek, és egy csöndes szombat délutáni sziesztába is „gondolkodás nélkül” belesüvítenek!

Tisztelettel kérném az illetékeseket, hogy tegyenek hangtompítót a madarakra és a tücskökre is, mert előbbiek már hajnali háromkor képesek ordítani, utóbbiak meg egész este tudnak zörögni.

Tisztelettel kérném az illetékeseket, érjék el, hogy állandó szélcsend legyen a Szent István téren, ugyanis a víztorony tetején olyan hangosan lobog a zászló, hogy az egyszerűen kibírhatatlan.

Tisztelettel kérném az illetékeseket arra is, hogy hazudtolják meg azt a fizikai törvényszerűséget, hogy a hang hullámokban terjed és szerencsés esetben a hangforrástól távolabb is tisztán hallható.

Tisztelettel kérném az illetékeseket arra is, hogy lehetőség szerint már a következő közgyűlésen vegyék napirendre, egy föld alatti fesztiválbunker megépítését Fertőrákoson, ahol nyugodt, kulturált körülmények között meg lehet tartani nemcsak a SZIN-t, hanem a bor-, sör- grill- és egyéb fesztiválokat is, nem beszélve a karácsonyi és kirakodóvásárokról, mert mégiscsak hallatlan, illetve nagyon is hallható, sajnos, ami a város közparkjaiban ezek időpontjában folyik.

És tisztelettel kérném az illetékeseket arra is, hogy a város egyetlen, nem is túl hosszú könnyűzenei fesztiválja idején kapcsolják ki a telefonjaikat, vagy legalább értessék meg a telefonálókkal: öt nap „zajongást” ki kellene bírni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!