Makó és környéke

2007.01.17. 15:19

Makói hírlevél indult a világhálón

Már a világhálón is igyekszik népszerűsíteni a térséget a makói Tourinform-iroda. Hírlevelüket az első alkalommal több mint kétszáz címre küldték ki – személyesen naponta harminc-negyvenen térnek be hozzájuk.

Januártól havi rendszerességgel küld partnereinek szerte az országba hírlevelet a térség programjairól, rendezvényeiről a makói Tourinform-iroda. Az iroda vezetője, Rozsnyai Éva lapunknak elmondta: a hírlevelet első alkalommal mintegy kétszáz címre küldték ki, a kör azonban reményeik szerint hónapról hónapra bővülni fog.

Az e-mailekből jutott az ország összes Tourinform-irodájába éppúgy, mint sok szállodába, valamint idegenforgalmi szakemberekhez, szervezőkhöz. A hírlevél ezenkívül eljut a térség polgármestereihez és az itteni szakmabeliekhez is – számukra hasznos tudnivalókkal szolgál, például továbbképzésekre, pályázati lehetőségekre hívja fel a figyelmüket.

Rozsnyai Éva abban bízik, a hírlevél is hozzájárul majd a turisztikai kultúra meghonosodásához Makón és a környező falvakban. Erre annál is inkább szükség lesz, mert az elkövetkező néhány évben több turisztikai nagyberuházás megvalósulására is számítani lehet ezen a vidéken.

A térségi önkormányzatok összefogásával fenntartott Tourinform-iroda egyébként az elmúlt másfél évben, amióta a belváros szívében, a Bérpalotában működik, egyre népszerűbb. A nyári időszakban napi harminc-negyven turista tért be ide, de – bár a tél holtszezonnak számít – most sincsenek sokkal kevesebben: most főként helybeliek érdeklődnek az üdülési csekkekkel kapcsolatban.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!