Makó és környéke

2007.03.12. 15:19

Egyelőre kérdés, játszik-e Makón a Ferencváros két hét múlva

Egyelőre bizonytalan, Makón játssza-e a március 25-én esedékes bajnoki mérkőzést a Fradi a Makó FC ellen. Az összes helyi szurkoló és a klub is erre készül, a rendőrség azonban még mérlegeli, megadja-e a végleges engedélyt rá, a rendezéshez szükséges feltételek egy része a kapitányság szerint ugyanis még nem teljesült.

Szabó Imre

Új honlap, fúvósok, mazsorettlányok

A zöld-sárgák drukkerei nagyon szeretnék, ha kedvenc csapatuk Makón fogadhatná a Ferencvárost. A gárda rajongói klubjának vezetője, Erdei Zoltán – aki a mérkőzést várva új honlapot is készített a Makó FC-nek – lapunknak úgy nyilatkozott: ha az augusztusi az évszázad meccse volt a számukra, ez az évezredé lesz. Reménykedik a hazai rendezésben a csanádpalotai Dér István Általános Iskola fúvószenekarának karnagya, Mátó Mátyás is. Ők már a Szolnok elleni találkozó előtt is muzsikáltak. A meccsre már tanulják a Fradi indulóját, amit a csapat tiszteletére mazsorettlányok kíséretével adnának elő.
 Egyelőre csak ideiglenes engedélye van a Makó FC-nek arra, hogy megrendezze a Fradi elleni, két hét múlva esedékes találkozót – mondta el lapunknak Ménesi Gábor, az egyesület elnöke. Az Erdei Ferenc téri sporttelepen tegnap az érintettek – mindenekelőtt a rendőrség, valamint a sportegyesület, a biztonsági szolgálat, a mentők, a tűzoltók és a polgármesteri hivatal illetékesei – részvételével pályabejárást tartottak, illetve a klub bemutatta azt a rendezési tervet, amelynek megvalósításával garantálni gondolja a találkozó biztonságos lebonyolításának feltételeit.

Mint kiderült, a legfőbb problémát a két szurkolótábor elválasztása jelenti, emellett gondot okozhat például a parkolás vagy a nézők beléptetése. Ehhez többek között kordont kell bérelni, illetve új jelzőtáblákat kell kihelyezni. Az egyesület jövő kedden mutatja be, milyen technikai megoldásokat vonultat fel a biztonság érdekében. Ménesi Gábor abban bízik, ezt követően a végleges engedélyt is megkapják. A döntés a makói rendőrkapitány, Márton István alezredes kezében van, aki lapunknak úgy nyilatkozott: alaposan megfontolják, miként határozzanak.

A makói pálya nézőterén egyébként 2500-an férnek el, de ezt mobil lelátóval bővítve összesen 4000 szurkoló részvétele várható a meccsen. A Fradi eddig Makón csak barátságos mérkőzést játszott, tétmeccset még soha.


London és Valencia

Vasárnap este ülök a tévé előtt és nézem a Valencia meccsét. Osasunában játszottak Morientesék. Nem is a derbi volt érdekes (1–1 lett a végeredmény), ha nem az, hogy Jose Mourinho a lelátón ült. Délután még Londonban, a csapatát, a Chelsea-t dirigálta a Tottenham elleni FA-kupa összecsapáson. Este már Spanyolországban kémkedett, a BL-ben soron következő ellenfelét térképezte fel. Az első gondolatom az volt, hogy rendesen kellett kapkodnia, sietnie, hogy elérje a repülőt. Akár Lutonból, Gatwickről, vagy a Heatrowról indult, hiszen egyik sincs közel a Stamford Bridge-hez, a kékek stadionjához. Néhány pillanat múlva eszembe jutott a tulaj, az orosz milliárdos, Roman Abramovics. Nos Mourinhonak nem kellett kapkodnia, taxiba ülnie, hiszen nagy valószínűséggel magánrepülővel ment Ossasunába. Mi ebből a tanulság: igencsak felgyorsult a világ, és jó, ha a csapat mögött egy gazdag ember áll.

S.R.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!