Makó és környéke

2007.04.17. 16:19

Lemondott Siket István makói alpolgármester

Lemondott tisztségéről Siket István makói alpolgármester, mert a politikust mandátumhoz juttató Polgári Szövetség Makóért vezetősége úgy döntött: képviselőtársát, az előző két ciklusban megyei alelnöki tisztséget betöltött Marosvári Attilát jelöli a helyére.

Szabó Imre

Lemondott tisztségéről Siket István makói alpolgármester, mert a politikust mandátumhoz juttató Polgári Szövetség Makóért vezetősége úgy döntött: képviselőtársát, az előző két ciklusban megyei alelnöki tisztséget betöltött Marosvári Attilát jelöli a helyére. Siket állítja: a döntést egyetértésben hozták meg, nem éli meg kudarcként a félreállítását.

Tegnap reggel benyújtotta lemondását a városházán Siket István alpolgármester. A Polgári Szövetség Makóért (PSZM) színeiben mandátumot szerzett politikus lemondását [namelink name="Buzás Péter"] polgármester elfogadta. A civilben ügyvédként praktizáló Siket Istvánt egyébként kilenc esztendeje választották meg először alpolgármesterré; a mostani ciklusban társadalmi megbízatásban viselte ezt a tisztséget, ami bruttó 293 ezer forintos javadalmazással járt.

Marosvári megválasztása után nyilatkozik

Megkerestük az alpolgármesteri tisztség várományosát, Marosvári Attilát is, ő azonban azt mondta, csak azt követően szeretne nyilatkozni, ha megválasztották. Annyit mondott mindössze: ő is úgy gondolja, a mostani helyzetben hasznára válna Makónak egy új típusú alpolgármesteri munka. Azt, hogy személy szerint miként éli meg párttársának távozását tisztségéből azért, hogy ő alpolgármester lehessen, nem kommentálta – szerinte nem ez a fontos.

A polgármesterrel közösen tartott sajtótájékoztatón elhangzott, Siket István azért áll fel az alpolgármesteri székből, mert a szövetség úgy döntött: képviselőtársát, az előző két ciklusban megyei alelnöki tisztséget betöltött Marosvári Attilát szeretné jelölni a helyére. Siket István a döntéssel kapcsolatban úgy fogalmazott: egyetértésben, személyi konfliktustól mentesen hozták meg ezt a határozatot és nem éli meg kudarcként, félreállításként. Úgy vélte: a 2007–2013-as ciklusban, amely páratlan fejlesztési lehetőségeket kínál, Makónak, a szövetségnek és Marosvári Attilának is az az érdeke, hogy – miután a megyén nem kapott alelnöki tisztséget – széles kapcsolatrendszerét, a területfejlesztésben való jártasságát ily módon kamatoztassa.

Az elképzelések szerint [namelink name="Marosvári Attila"] főállású alpolgármester lesz. Ez azért is látszik praktikus megoldásnak, mert [namelink name="Buzás Péter"] teendői megsokasodtak, mióta országgyűlési képviselővé is megválasztották. A makói önkormányzatnál két alpolgármesteri poszt van; [namelink name="Varga Zoltán"] tölti be társadalmi megbízatásban a másik tisztséget.

[namelink name="Buzás Péter"] megköszönte Siket István eddigi munkáját, és tevékenységét méltatva elmondta: a kilenc év alatt mindig megbízott benne, kiváló munkakapcsolat, sőt barátság alakult ki köztük, soha még csak komolyabb vitájuk sem volt egymással. A volt alpolgármester büszke rá, hogy egy igen termékeny időszakban lehetett a város egyik irányítója; munkásságából a legszívesebben ő is a makóiak számára is emlékezetes beruházásokra emlékezik vissza. Siket továbbra is képviselő marad, sőt jelölni fogják a civil kapcsolatok tanácsnokává is (ezzel a megbízatással bruttó 153 ezer forintos tiszteletdíj jár). A Polgári Szövetség Makóért új alpolgármester-jelöltjéről a következő testületi ülésen szavaznak a képviselők – minden bizonnyal javadalmazásáról is, hiszen jelenleg nincs főállású alpolgármestere a városnak, így az ezzel járó juttatás sincs megállapítva.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!