Makó és környéke

2012.03.26. 11:18

Örökbefogadó napot tartottak Makón

Makó - Az elmúlt években már többször, az idén most először szerveztek örökbefogadó napot a makói állatvédők. Kevesen vitték hírét a rendezvénynek, így nem volt sok érdeklődő, mégsem volt hiába való: három kutya gazdisodott vasárnap. Sokan még mindig ideiglenes befogadóknál várják, hogy valaki haza vigye őket végre.

Major Zsuzsanna

Tavaly nyolc, az idén mindössze három kutyus gazdisodott a helyi
állatvédők örökbefogadó napján. Rajtuk kívül még két csivavaféle
jószágot bocsátottak mustrára, nekik most nem volt szerencséjük. A testvérpár - igaz, nem együtt, azonban otthonra talált.

Örökbefogadó napot tartottak Makón - gALÉRIA


Egyikük egy úrhoz került Földeákra. Oltási papírokkal, kiskönyvvel. A
másikat egy idősebb helyi házaspár vette magához. A gazdiknak
mindössze az oltások 3000 forintos árát kellett kifizetniük és nyilatkozni arról, hogy felelősséggel gondját viselik új kedvencüknek.

A harmadik kutyus, egy fekete-fehér palotapincsi volt, érte - azt
mondták - később jönnek vissza, de mindenképpen elviszik. Az egyesület szeretne hamarosan egy újabb örökbefogadó napot tartani, kutya van bőven. Mivel nincs menhelyük, így ideiglenes befogadóknál landolnak a kóbor ebek. A hangos lakótársaknak pedig nem mindenki örül, így egyre gyakoribb, hogy megértés és segítség helyett feljelentést, szitkozódást kapnak.

Címkék#Makó

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!