Makó és környéke

2013.06.05. 21:42

20 éves a Makói Majorette Egyesület

Makó - 20 esztendeje alakult meg a Makói Majorette Egyesület. A lányok a jubileumot győzelmekkel ünnepelték az országos bajnokságon – évek óta az élmezőnyben vannak. <br>

Szabó Imre

A jelenleg civilszervezetként, tagdíjakból és felajánlásokból működő egyesület alapítása mostani vezetőjéhez, Baloghné Vass Katalinhoz köthető, aki 1991-ben kezdett népművelőként dolgozni az akkori József Attila Művelődési Házban. Az ötlet, hogy mazsorettcsoportot alapítson, egy gyermeknapi program szervezésekor jutott eszébe – addig Miskolcról, később Szegedről hívtak meg ilyen csapatokat, hogy színesítsék a rendezvényeket. Megkereste az azóta elhunyt Horváth Károly nívódíjas táncpedagógust, aki aztán az elsőként jelentkezett 10 lánynak segített megtanulni az alapokat. Ma már olyan lányok is megfordulnak az egyesületben, akiknek az édesanyja az alapítók között volt.

Sikert sikerre halmoznak a lányok. Fotó: DM/DV

Sikert sikerre halmoznak a lányok.
Fotó: DM/DV

Mindent Makóról

A delmagyar.hu hivatalos makói Facebook-oldala, nem csak makóiaknak.

A pazar ruhákról, elegáns mozdulatokról ismert, látványos műfajról egyébként nehéz eldönteni, sport vagy inkább művészet. A Makói Majorette Egyesületben most 3 korcsoportban – kadet, junior és szenior – gyakorolnak az ifjú hölgyek, 6-tól 17 éves korig. Tavaly óta Földeákon és Kis
zomboron is van csoport. Baloghné azt mondja, a kicsik azért jönnek, mert vonzzák őket a csillogó ruhák, a forgó botok, a nagyobbak viszont már látják a menettáncban a teljesítményt is. Edzés hetente kétszer van, másfél órás, de a nagyobbak már otthon is gyakorolnak. A közhiedelemmel ellentétben ugyanakkor a mazsorett nem drágább szenvedély, mint más kikapcsolódási formák. A ruhákat egyedileg készíttetik, a zászlókat pályázati pénzből vásárolták, pomponokat készítettek is – botot 3-tól 4 és fél ezer forintig árulnak, a pompon párja 6-7 ezerbe kerül.

A makói lányok produkcióikkal rendszeresen színesítenek itthoni és külföldi rendezvényeket, olykor fúvósokkal együtt. A születésnapot nem csak egy itthon megrendezett nemzetközi versenysikerrel ünnepelték: 7 kategóriában az országos bajnokságban is részt vettek, és értékes helyezéseket szereztek. Hasonló sikerekkel persze évek óta büszkélkedhetnek – két éve ráadásul a lengyelországi Európa-bajnokságon lett ötödik az egyik csoportjuk.

Aranyos lányok

A Makói Majorette Egyesület versenyzői az orosházi versenyen pompon kategóriában indultak. Első helyezett, azaz magyar bajnok lett a junior mini formáció ([namelink name="Csizmazia Réka"], [namelink name="Dánfi Luca"], [namelink name="Hózler Fruzsina"], [namelink name="Hózler Viven"], [namelink name="Kúsz Odett"]), valamint a szenior trió formáció ([namelink name="Fekete Dzsennifer"], [namelink name="Katona Adrienn"], [namelink name="Simon Alexandra"]). Második helyezést ért el a szenior mini formáció ([namelink name="Gazdag Petra"], Fekete Dzsennifer, Katona Adrienn, [namelink name="Rédai Nikolett"], Simon Alexandra) és szólóban Simon Alexandra, harmadikat pedig a szenior duó formáció (Gazdag Petra, Rédai Nikolett) és ugyancsak szólóban Fekete Dzsennifer. A kadet mini formáció ([namelink name="Ádok Dóra"], [namelink name="Borka Panna"], Hózler Boglárka, [namelink name="Mityók Flóra"], [namelink name="Oláh Zsófia"], [namelink name="Szabó Brigitta"]) hetedik lett.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!