Makó és környéke

2013.08.30. 23:38

Készülnek a hagymafesztiválra

Makó - A jövő hét végén, szeptember 7-én és 8-án rendezik meg a sorrendben 23. Nemzetközi Hagymafesztivált Makón – jelentette be a város főterén, a majdani helyszínen Buzás Péter polgármester, a Hagymáért Alapítvány kuratóriumi elnöke.

Munkatársunktól

Mindent Makóról

A delmagyar.hu hivatalos makói Facebook-oldala, nem csak makóiaknak.

A kezdetben főként a város hagymatermesztéssel foglalkozó magán- és társas vállalkozásainak bemutatására szolgáló kiállítás mára az egyik legszínesebb, gasztronómiai és kulturális élményeket is adó, a turisták számára is élvezetes rendezvénnyé vált. Ebben a nagy ugrást a tavalyi év jelentette, amikor a korábbi, Aradi utcai helyszínről a város szívébe került. Ebben az évben is lesz kézművesek és iparművészek kirakodóvására, főzőverseny és ízek utcája – a kiállítók, vásározók száma megduplázódott. A színpadon színes szórakoztató programok váltják egymást – mondta el [namelink name="Bálint Márta"], a kulturális programokért felelős Hagymaház igazgatója. Sztárvendégként fellép az Apostol és a Beatrice együttes, az augusztus 20-án elmaradt tűzijátékot szombat este tízkor láthatják az érdeklődők. [namelink name="Rozsnyai Éva"], a helyi Leader-iroda vezetője elmondta, idén meghívást küldtek Makó testvérvárosainak, a delegációk a hagymafesztiválon túl megismerkedhetnek a Hagymatikum Fürdővel, valamint a Maros-parttal is – összesen 10 országból érkeznek vendégek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!