Makó és környéke

2013.10.30. 12:19

Hummeres gázolás lépésről lépésre

Miért eredtek a rendőrök a megbüntetett hummeresek nyomába? Ki lőtt először a Hummerekre? A vallomásokból összeállítottunk egy eseménysort, ahogy a tragédia történhetett. <br>

Segesvári Csaba

2012. október 11-én reggeltől a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság motoros járőrei, valamint traffipaxozó kollégáik Magyarcsanádon sebességet mértek. Egy civil Opelből figyelték a gyorshajtókat, felállítottak egy igazoltatási pontot, ahová a Kenéz Imre és S. Gábor motoros járőrök kísértek vissza a gyorshajtókat.

Így történhetett a hummeres gázolás.

Így történhetett a hummeres gázolás.

Dosszié: itt mindent megtalál a hummeres gázolásról! Kattintson!

 Dél előtt nem sokkal négy Hummer, Romániá felől átlépi a határt. A konvoj 12 óra felé megérkezik a sebességmérő rendőrökhöz, az egyik autó leszakadva, nagy sebességgel hajt be Magyarcsanádra. A traffipax több mint 69 kilométer/órával méri be a Hummert. A traffipaxozó rendőr értesíti az elfogó motorosokat, akik az ellenőrzési pontra kísérik a gyorshajtó Hummert. A rendőrök visszatartják a külföldiek iratait addig, amíg a megbüntetett sofőr a postán kifizeti közigazgatási bírságot. A hummerosok elhajtanak, a postára menet a traffipaxos autóban megnézik a gyorshajtóról készült képet. Miután igazolták a befizetést, a rendőrök útjára engedik a konvojt.

Mivel a traffipaxos autó túl sok gyorshajtót fogott, a rendőrök nem győzik az igazoltatást, arra kérik a civil Opelben ülő kollégájukat, fejezze be a sebességmérést, csatlakozzon az ellenőrző ponthoz. A Hummer konvoj úton Apátfalva felé szemben találja magát a traffipaxos autóval. Thomas R. B. megpróbálja Hummer-jével leszorítani az ellemőrző pont felé tartó sebességmérő rendőrt.

Az Opel vezetője először a padkára hajt, majd megfordul és a Hummer konvoj után eredt. Közben értesíti a motoros járőröket, hogy állítsák meg a konvojt. Az Opel-t vezető rendőr a vádlott autója mögé áll, hogy ne veszítse szem elől az agresszív sofőrt. A négy Hummer, és az Opel egymás mögött haladva érkezik Apátfalvára, a szirénázó rendőrök egy perc alatt beérik őket.

S. Gábor rendőr motorozik elől, míg Kenéz Imre mögötte, így érnek a Hummer konvoj mellé. S. Gábor megállj int, amire Thomas R. B. a rendőrmotorost a szalagkorlátnak szorítoja. Az akciót a traffipaxos rendőr közelről figyeli, fegyvert vesz elő, és az út bal oldalán Szeged felé haladó Hummer jobb hátsó kerekére lő. A lövöldözés után három Hummer jobbra félreáll, Thomas R. B. autója továbbgurul.

Az egyik keresztutcán, a vádlott Hummerja előtt megáll Kenéz Imre, aki a motorról leszállva jelzi Thomas R. B.-nek, hogy álljon meg. Kenézzel egyidőben S. Gábor a Hummer mellé áll, annak vezetőoldali ajtajához lép, és azt megpróbálja azt kinyitni, mivel ez nem sikerül, az ablakot betörni. Thomas R. B. ekkor gázt ad, és elüti a tőle jobbra álló rendőrt.
A gázoló a rendőr motorján előre-hátra billeg a Hummerral, S. Gábor az autó felé lépve többször rálő a járműre. Thomas R. B. az autóból kiszáll, a tanúk szerint késsel támadt a rendőrre, aki meglövi. A vérző férfit többperces dulakodás után csak hárman tudják egy fához bilincselni.

A gázolásban Kenéz Imre posztumusz rendőr hadnagy életét vesztette.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!