Makó és környéke

2013.12.30. 21:19

Drága lesz Makón jegy nélkül utazni

Makó - Drasztikusan emelkedik jövőre a blicceléskor kifizetendő összeg a helyi buszközlekedésben Makón – ez ugyanakkor keveseket érint: a városban mindössze egyetlen helyi járat üzemel, s a jegyek, bérletek ára egyébként nem változik.

Szabó Imre

Mindent Makóról

A delmagyar.hu hivatalos makói Facebook oldala, nem csak makóiaknak!

A Maros-parti városban a kétezres évek elején-közepén még több helyi buszjárat működött, biztosítva az összeköttetést a buszpályaudvar és a két vasútállomás, a peremkerületek és a belváros között. Mostanra egy maradt, az 5-ös számú, amely a buszpályaudvar és az ipari parki övezet között jár a 3 műszakos munkaidőhöz igazodva naponta kétszer oda, kétszer vissza. A Tisza Volán üzemelteti, s mint januárban megírtuk, egy vadonatúj, magyar gyártmányú, mindössze 7 és fél méter hosszú kisbusszal, amelyen 25 ülő- és 30 állóhely van.

A helyi buszközlekedés a közelmúltban azért került a városi képviselő-testület napirendjére, mert dönteni kellett a helyi buszközlekedés jövő évi tarifájáról. A tömegközlekedési társaság javaslata, amelyet a testület meg is szavazott, egy ponton drasztikus emelést tartalmaz: a pótdíjaknál – ez azonban valószínűleg nem okoz majd komolyabb méltatlankodást, mert információink szerint a makói helyi járaton ritka a bliccelés, a jegyek és bérletek tarifája pedig változatlan maradt. Teljes árú jeggyel továbbra is 190 forintért szállhatunk rá fel, de havi vagy félhavi bérletet is lehet váltani 4325, illetve 2875 forintért. A tanuló- vagy nyugdíjasbérlet ára 1575 forint.

Ami a bliccelést illeti: akit jegy nélküli utazáson kaptak, eddig 2500 forintot fizetett, ha 30 napon belül rendezte az ügyet – a jövő évtől 4000-et fog, 30 napon túl pedig az eddigi 5000 helyett 8000-et. Az otthon felejtett bérlet utólagos bemutatásakor eddig 150 forintot kellett leróni, január elsejétől 400-at kell.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!