Makó és környéke

2014.03.03. 20:21

Egy lépéssel közelebb a makói palagázhoz

Elkezdte egy a korábbiaknál elérhetőbb, kevésbé mély palagázlelőhely próbafúrásait a kanadai Falcon a makói térségben - jelentette be a cég.

Delmagyar.hu

A Falcon Oil & Gas Ltd., a magyar TXM Olaj- és Gázkutató Kft. kanadai tulajdonosa bejelentette, hogy elkezdte a teszteket a Kútvölgy-1 kúttal - értesült a napi.hu. Ez az első fúrás abból a háromból, amellyel fel akarják deríteni az úgynevezett Algyő Formáció gázkincsét.

A teszt célja, hogy meghatározzák a gázkészlet minőségét és a kitermelés mennyiségének lehetőségét. A munkák előreláthatóan három hónapig tartanak. Az Algyő Formáció viszonylag keskeny gázlelőhely 2300 és 3500 méteres mélység között - a Falcon korábban ennél jóval mélyebb, 6000 méteres mélységben levő mezőket tesztelt.

A társaság nagyjából tíz ponton összesen 16,1 milliárd köbméter gáz feltárásával számol, amelyek elérésének geológiai valószínűsége (GPoS) tíz százalék.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!