Makó és környéke

2014.09.10. 20:28

Mercédesz Nagylak lovasa lesz a Vágtán

Nagylak - Nagylakot képviseli a Nemzeti Vágtán egy orosházi lány, Mórocz Mercédesz – tegnap a községházán már át is vette Gyarmati András polgármestertől a falu zászlaját és címerét.

Szabó Imre

A 11 esztendős Mórocz Mercédesz tavaly Orosházát képviselte a Nemzeti Vágtán; az elődöntőben első, a döntőben ötödik lett – idén viszont már nem indítja szülővárosa, így Nagylak színeiben fog versenyezni. A Nemzeti Vágtát szeptember 19. és 21. között rendezik meg a budapesti Hősök terén.

A 11 éves lány a kishuszár-vágtán pónigaloppban indul a budapesti versenyen. Fotó: DM

A 11 éves lány a kishuszár-vágtán pónigaloppban indul a budapesti versenyen.
Fotó: DM

A falu vezetésével egy közös ismerős révén került kapcsolatba a család. Gyarmati András polgármester lapunknak elmondta: bár a képviselő-testületben előfordulnak viták, azt mindenki rögtön megszavazta, hogy a tehetséges fiatal lovas a falut képviselve álljon rajthoz, és ehhez 200 ezer forint támogatást is biztosítsanak – persze további segítők, támogatók is vannak. A község első embere szerint ez nagy reklámlehetőség, nagylaki lovas még sosem futott a Nemzeti Vágtán.

Gyarmati András polgármester átadta Mórocz Mercédesznek a falu zászlaját. A szerző felvétele

Gyarmati András polgármester átadta Mórocz Mercédesznek a falu zászlaját.
A szerző felvétele

Tegnap Mercédesz a szüleivel, Tóth Andreával és Mórocz Józseffel együtt Nagylakon járt, és Gyarmati Andrástól átvette a falu címerét, illetve zászlaját, amellyel fel fogják vezetni a versenyen. Az egyébként csaknem kitűnően tanuló orosházi lány az eseményen vidáman, magabiztosan nyilatkozott, azt mondta, első akar lenni. A kishuszár-vágtán pónigaloppban fog indulni 6 esztendős, Morcos nevű lovával, aki olykor nevéhez méltóan viselkedik – mint lovasa mesélte, bár alacsony termetű, azért nagyot lehet róla esni. Mindössze 2 éve lovagol, de máris számos versenysiker van a háta mögött, amit felkészítőként édesanyjának, illetve egy budapesti szakembernek köszönhet. Hetente hat alkalommal edz, általában 3 órát.

Gyarmati András bízik Mercédesz sikerében, és azt tervezi, jövőre meggyőzi a határon túli hasonló nevű testvérváros vezetését, hogy a két Nagylak képviseletében indítsák őt a Nemzeti Vágtán.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!