Makó és környéke

2014.09.03. 20:42

Pénteken kezdődik a Hagymafesztivál

Makó - A hét végén rendezik a most először háromnapos, péntektől vasárnapig tartó nemzetközi Hagymafesztivált, amely sorrendben a huszonnegyedik – hívta fel a figyelmet tegnapi sajtótájékoztatóján Buzás Péter, Makó polgármestere.

Munkatársunktól

Közel 30 ezer látogatót várnak a szervezők a gasztronómiát reflektorfénybe állító rendezvényre. Ennek jegyében tájjellegű, hagymával készülő ételek és italok, kóstolók, kézművesek standjai fogadják az érdeklődőket, a nagyszínpadon pedig egymást váltják a helyi kedvencek és a sztárvendégek. A gyerekeket szórakoztató foglalkozásokra várják.

A részletekről [namelink name="Bálint Márta"], a szervező Hagymaház igazgatója elmondta, 37 kézműves és kismester jelentkezett, akik a maguk nemében unikális termékeket hoznak a Maros-parti városba. A program péntek délután 6-kor kezdődik, akkor már minden árus jelen lesz, az estét pedig a Bikini együttes koncertje koronázza meg. Sztárvendégek persze szombaton és vasárnap is lesznek: a Csík zenekar, Kasza Tibor, illetve L. L. Junior, Danics Dóra és a ByTheWay. A rendezvényre a Marosvölgyi LEADER Egyesület szerzett pályázati támogatást; vezetője, [namelink name="Rozsnyai Éva"] elmondta, a szokásos lovasversennyel együtt 13 milliót költenek a Hagymafesztiválra.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!