Makó és környéke

2014.11.03. 21:30

Felkarolják a hosszúgyökér-programot

Makó - Ezer új munkahely létesítése, új vásárcsarnok és elkerülő út építése, valamint a hagyma- és hosszúgyökérprogram felkarolása szerepel Makó 2014–2019-es gazdasági programjában.

Munkatársainktól

A gazdasági program megírásával a legutóbbi rendkívüli képviselő-testületi ülésen hozott határozatban [namelink name="Farkas Éva"] polgármestert bízták meg a képviselők. Hogy mi lesz majd benne, az a polgármesteri program kibővített változatából sejthető, amelyet az október 23-i ünnepélyes alakuló ülésen osztott ki az újonnan megválasztott polgármester.

Az anyag nagy meglepetéseket nem tartalmaz azok számára, akik ismerték Farkas Éva választási programját – lényegében erre épül a polgármesteri program. Többek között az olvasható benne, hogy 7 év alatt 1000 új munkahely létrehozását és megtartását fogják támogatni, munkahelyvédelmi akciótervet indítanak, ami minden új munkahely létesítését félmillió forinttal támogatja, a jogszabályok adta lehetőségeken belül előnyben részesítik a helyi vállalkozásokat, szolgáltatásokat.

A beruházások között szerepel a piac korszerűsítése, az új vásárcsarnok és a Kiszombor felőli elkerülő út megépítése a kormánnyal együttműködve, illetve a Hagymatikum bővítése és a városi könyvtár felújítása. Ami a gazdaságfejlesztés egyéb elemeit illeti, szó esik az anyagban ezen kívül az ipari park bővítéséről, a hagyma- és hosszúgyökérprogram felkarolásáról, a gazdálkodókat segítő Agrárcentrum megalapításáról és a közmunkaprogram folytatásáról – az érintettek 2000 forintos fizetésemelésének ígéretével együtt.

A 2019-ig szóló gazdasági programot a soron következő ülések egyikén tárgyalja és fél éven belül véglegesíti a makói képviselő-testület. Jelentősége abban áll, hogy ez határozza majd meg a város fejlődését a most megkezdett önkormányzati ciklusban, ráadásul – mint a kampányidőszakban többször elhangzott – a kormány ezek minősége alapján dönt a támogatási források elosztásáról.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!