Makó és környéke

2015.01.06. 18:11

Novák Előd jó egészséget kívánt Rikárdónak

Nyilvános bocsánatkérést vár a szilveszter éjjel világra jött baba édesapja, Rácz Péter Novák Elődtől. A Jobbik képviselője nem kér bocsánatot. <br>

Delmagyar.hu

A Jobbik képviselője január elsején közösségi oldalán azt írta, Rácz Péter Rikárdó "mellett szerencsére szaporodik a magyar is néhol". Novák Előd nem kér bocsánatot, szerinte nem cigányozott, sőt, inkább ő várja el, hogy az apa megkövesse, mivel szerinte a férfi nem mond igazat.

Novák Előd nem kér bocsánatot. Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt

Novák Előd nem kér bocsánatot. Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt
Nem mondtam semmi sértőt, nem látom be, miért kellene bocsánatot kérnem - mondta az Origónak Novák Előd. A Jobbik alelnöke szerint a cigányok kettős (cigány-magyar) identitásúak, maguk hoznak létre kisebbségi önkormányzatokat, ezért sem bántó, hogy bejegyzésében megkülönböztette őket a magyar nemzetiségűektől - de magyar állampolgárságukat ezzel nem vonta kétségbe.

Novák Előd sajnálja, "hogy Rácz Péter Rikárdó édesapját is bevonták a hisztériakeltésbe", ugyanakkor maga vár el bocsánatkérést az apától, mert, a férfi szerinte valótlanul állította, hogy gyűlölködő kijelentést tett az újszülöttel kapcsolatban. "Legkisebb gyermeküknek ugyanakkor jó egészséget kívánok!"- tette hozzá a Jobbik alelnöke.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!