Makó és környéke

2015.07.09. 16:39

Meghalt az ambrózfalvi polgármester

Perleczki Béláné 68 éves volt – temetéséről később intézkednek.

Munkatársunktól

Súlyos betegségben elhunyt Perleczki Béláné Ambrózfalva polgármestere. – Hetek óta kórházban volt, de korábban nem betegeskedett, ezért bíztunk a felépülésében. Az egész falut mélyen megrázta és váratlanul érte a halálhír – mondta Csirik László ambrózfalvi alpolgármester. Az alig félezer lelket számláló település vezetője 68 esztendős volt. Csirik azt mondta róla, lelkiismeretesen dolgozott a faluért, aminek voltak látható eredményei, s talán épp azért is romlott meg az egészsége, mert mindene a munka volt.
Perleczki Béláné 2012-ben, időközi választáson, független jelöltként került a község élére – korábban alpolgármester, illetve képviselő volt. Megválasztásakor lapunknak azt nyilatkozta, a képviselő-testülettel közösen azon szeretne dolgozni, hogy a korábban elromlott emberi, szakmai kapcsolatokat rendbe hozza a településen belül és a külvilággal is. Az időközi választáson elért sikert aztán 2014-ben megismételte, a szavazatok bő kétharmadával erősítették meg tisztségében az ambrózfalviak. Egyébként ötven éve élt a faluban, nyugdíjba vonulása előtt szövetkezeti főkönyvelőként dolgozott.
A polgármester temetéséről később intézkednek. Ambrózfalvát egyelőre az alpolgármester, Csirik László irányítja, az időközi polgármester-választás kiírásáról a későbbiekben döntenek. A vonatkozó jogszabályok szerint a voksolást 120 napon belül kell kiírni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!