Makó és környéke

2015.10.18. 22:48

Csirik László nyerte az ambrózi választást

A községben azért kellett időközi polgármester-választást kiírni, mert a korábbi vezető, Perleczki Béláné júliusban elhunyt.

Szabó Imre

– Köszönöm a bizalmat. Nehéz átmeneti 4 hónapon vagyok túl, most kezdődik az igazi munka, tennivaló pedig van bőven. Ahogy ígértem, azt az utat fogom követni, amin elődöm, Perleczki Béláné járt – mondta vasárnap este Ambrózfalva frissen megválasztott polgármestere, a falu eddigi alpolgármestere, a függetlenként indult Csirik László (képünkön).


Számított a győzelemre, hiszen amikor képviselőként indult, szinte mindig ő kapta a legtöbb szavazatot. Nagy fölénnyel nyert: a 407 választó közül 215-en mentek el szavazni, ami 52,8 százalékos részvételt jelent, és a 213 érvényesen szavazó közül 151-en rá voksoltak. A tisztségért még hárman szálltak ringbe: Farkasné Havrán Ildikó Piroska (48 szavazat) a Jobbik, Budai László (2 szavazat) a Munkáspárt színeiben és az ugyancsak független Bartos János (12 szavazat). 


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!