Makó és környéke

2015.11.16. 21:54

Adventi díszeket készítenek a közmunkások

Csanádalberti - Játékokat, karácsonyi figurákat is készítenek Csanádalbertin a közmunkások. Olyan anyagokból dolgoznak, amelyek másra már nem jók. Az ajándéktárgyakat kézművesvásárokban értékesítik.

Kovács Erika

Csanádalberti asszonyai közmunkában szőnek szőnyegeket, amelyeket már jól ismernek szerte az országban. A tevékenységüket bővítették. Ma már játékokat és dísztárgyakat is készítenek, méghozzá újrahasznosítható anyagokból.


– A figurákat magam találom ki, és megtanítom a munkatársaimnak, hogyan készíthetik el – mondta [namelink name="Petrovics Erika"], a kézműves közmunkások vezetője. – Férfimunkáskesztyűkből például cicákat varrunk, anyagmaradékokból teknősöket, similabdákat. Most a karácsonyi ünnepkörre készülünk. Rongyszőnyeg alapanyagból adventi koszorúkat, ajtódíszeket készítettünk. Zoknikból pedig hóembereket, az egészen kicsiktől a nagyokig. Van egy munkatársunk, aki szépen horgol. Most karácsonyfadíszek: angyalkák, csengettyűk, kis kosarak kerülnek ki a kezei közül.

 

Orosházán is árulták saját készítésű portékáikat a csanádalbertiek. A szerző felvétele

Orosházán is árulták saját készítésű portékáikat a csanádalbertiek. A szerző felvétele

Petrovics Erika és munkatársai rendszeresen járnak piacokra, kézművesvásárokra. Szegeden, Szentesen, Hódmezővásárhelyen, Gyulán és Orosházán már találkozhattak a vevők portékáikkal.


– A kézművesvásárok egy részébe csak „előzsűrizés" után lehet bejutni, vagyis küldeni kell mintát, hogy mit szeretnénk árusítani. Szerencsére jók a visszajelzések, a szervezőktől és a vásárlóktól is – mesélte Erika.


Csanádalberti közmunkásai hamarosan tovább bővítik profiljukat. Kapnak egy új, 1,5 méter szélességű szőnyegszövő keretet, amivel már középszőnyegeket is tudnak készíteni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!