Makó és környéke

2015.12.07. 20:10

Új helyszínen és drágább lesz a makói újévi koncert

Makó - Nem a sportcsarnokban, hanem a Hagymaházban tartják a 2016-os makói újévi koncertet, ráadásul a belépők is 50-100 százalékkal drágultak - panaszolta több olvasónk. A városházán azt mondták: a Hagymaház elegánsabb a sportcsarnoknál, a jegyáremelkedés pedig nem jelentős. A sztárvendég Zséda lesz.

Szabó Imre

18 éves hagyomány


Makón 1997-ben tartották az első újévi koncertet, a sportcsarnokban pedig 2001-ben volt az első ilyen rendezvény. Ilyenkor a magán-zeneiskola koncert-fúvószenekara szokott fellépni Csikota József karnagy vezetésével. Rendszerint sztárvendég is érkezik, és ekkor mondja el hagyományos újévi köszöntőjét a város polgármestere.

A makóiak szinte már meg sem lepődnek, ha valami furcsaság történik a szokásos újévi koncert körül. Emlékezetes: idén még a Hagymaház akkori igazgatója is belebukott abba, hogy az ígért sztárvendég vitatható okok miatt nem lépett fel. Volt példa arra is – 2013-ban –, hogy a rendezvény elmaradt. Akkor az ok az emlékezetes West Balkán-diszkótragédia volt, ami miatt szigorítottak a tűzvédelmi előírásokon, és a szakhatóságok által hirtelenjében megkövetelt biztonsági átalakításokat már nem tudták elvégezni.


Most lesz koncert, de a hagyományoktól eltérően nem az Erdei János Sportcsarnokban, hanem a jóval kevesebb nézőt befogadni képes Hagymaházban (előbbiben 1200–2000 között szokott lenni az újévi hangverseny nézőszáma, az utóbbiban viszont csak 390 ülőhely van, és csupán tucatnyi pótszékkel lehet bővíteni). A biztosítékot azonban nem ez verte ki elsősorban, hiszen az év első napján kétszer egymás után is lesz mód látni-hallani a koncertet, hanem a jegyár. Míg tavaly egységesen 650 forintba kerültek a belépők, most ennél jóval drágábban, 1000, illetve 1300 forintért lehet hozzájuk jutni.

 

Zséda lesz a program sztárvendége. Fotó: MTI/Kallos Bea

Zséda lesz a program sztárvendége. Fotó: MTI/Kallos Bea

A rendezvény helyszínét azért változtatták meg, mert úgy gondolták, a színházterem méltóbb környezete egy ilyen koncertnek, mint a sportcsarnok, ahol a hallgatóságnak műanyag székeken kell ülnie – válaszolták érdeklődésünkre a városházáról. A két előadásra tekintettel bíznak abban, hogy lesz hely az érdeklődőknek. A jegyáremelkedésre azt mondták, nem lesz jelentős, magyarázata pedig az, hogy az idei sztárvendég, Zséda és kvartettje élő koncertet fog adni, valamint új látványelemként fényfestés lesz a Hagymaházon este 7-től.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!