Makó és környéke

2016.01.06. 22:06

Egészségközpont épül Pitvaroson

Százmillió forint soron kívüli fejlesztési támogatásról kapott értesítést Pitvaros önkormányzata az év végén. A forrást új egészségügyi központ építésére fordítja a település.

Munkatársunktól

– Szeretnénk, ha az egészségügyi szolgáltatásokat a település központjában, egy helyszínen vehetnék igény-

be a pitvarosiak, illetve az Ambrózfalvát, Nagyért és Csanádalbertit is magába foglaló mikrotérség lakói – mondta Radó Tibor, Pitvaros polgármestere. – Gyógyszertár és fogászat a négy település közül csak nálunk van, a háziorvosi és védőnői szolgálatunk pedig Csanádalbertivel közös. Ezeket a szolgáltatásokat jelenleg más-más épületben találja meg a lakosság.


A polgármestertől tudjuk, a 100 millió forint nagyjából a beruházás felét fedezi majd, a másik felét pedig a megyei fejlesztési programtól remélik. Az egészségügyi központ a körforgalom és a művelődési ház közötti területen épül meg, egy több éve lakatlan, leromlott állapotú ingatlan helyén, amelynek megvásárlására előszerződésük van a tulajdonossal. Az épület előtervei napokon belül elkészülnek, utána kezdődhet a közbeszerzési eljárás. A polgármester reméli, hogy 2017-ben átadhatják a centrumot.


Az egészségügyi szolgáltatások jelenlegi épületeit pedig bérlakásokká alakítják át. Radó Tibor elmondta, erre nagy igény van a településen. Csak idén már 4 pitvarosi kötődésű család jelezte, hogy szeretne önkormányzati bérlakásba költözni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!