Makó és környéke

2016.02.20. 07:48

Kétszer utalt duplabért a KLIK a makói pedagógusnak

Makó - Kétszer utalt duplabért a KLIK a Csongrád megyei tanárlázadás ikonjának számító Horváthné Oláh Máriának. A makói pedagógusnak január után februárban is vissza kell fizetnie 168 ezer forintot a KLIK-nek, mert ennyivel többet utalt az állami intézményfenntartó a számlájára.

Szabó C. Szilárd

Hogyan fordulhat elő ilyen hiba?


A Csongrád Megyei Pedagógiai Szakszolgálat makói tagintézménye a szegedi tankerülethez tartozik. Megkérdeztük Plesovszkiné Ujfaluczki Juditot, a KLIK szegedi tankerületi igazgatóját, hogyan fordulhat elő ilyen hiba kétszer, és hogyan korrigálják, de még nem válaszolt. Ha megkapjuk a válaszát, közöljük.

Van olyan pedagógus, akinek nem vagy csak késve fizeti ki a munkáját KLIK, másnak viszont duplabért utal az állami iskolafenntartó. Így járt a makói [namelink name="Horváthné Oláh Mária"], aki januárban elsőként csatlakozott Csongrád megyéből a miskolci tanárok felhívásához. A pedagógus első perctől fogva névvel és arccal vállalja a véleményét a sajtóban, ezért is lett a tanárlázadás ikonikus alakja a megyében.

Levelet írt a gyógypedagógus a tankerületi igazgatóknak

"Tisztelt Tankerületi Igazgatónők és Igazgatók! Mielőtt elkezdenének mindannyiunkat szorgosan ellenőrizgetni, felhívom a figyelmüket egy és másra" – írta Horváthné Oláh Mária nyílt levelében, amit a Facebook-oldalán tett közzé a napokban. Azt írta a gyógypedagógus "miközben végzem a mindennapi munkámat, a gyerekek fejlesztését, rá kellett jönnöm, hogy bár nem nagyon tetszik, de a körülmények engem is fejlesztenek. Kezdjük a szaglás, érzékelés témával. Penészes tanteremben fejlesztünk. A vizes blokkban a kád szélen szárítjuk az edényeket, és van választási lehetőségünk, vagy pisilünk, vagy mosogatunk." Úgy folytatja, "a papíralapú naplók mellett vezetnünk kell az INYR-t (Integrált Nyomonkövető Rendszer). Jelentem használhatatlan, lassú, hibaüzeneteket küld, lefagy. Éjjel, igen akkor talán működne, de nem kaptam Önöktől számítógépet, internetre előfizetést és hosszabb éjszakát, hogy ezt meg tudjam otthon oldani." Majd azt írja a tankerületi igazgatóknak a levelében, hogy "Elfelejtettek nekünk fejlesztőeszközöket venni! Készítsük el azokat mi? Finommotorika fejlesztése! Cserébe viszont mehetünk a saját pénzünkön szakvizsgázni, amire Önök köteleznek bennünket. Tudom már! Ez a számolási készség fejlesztése." Majd rátér a fizetésére: "Van úgy, hogy nem jön fizetés és utiköltségtérítés, de most például már az elmúlt két hónapban én egy-egy fizetéssel többet kapok. Utalom vissza a saját költségemen, mert rendes vagyok, és másképp nem tudják korrigálni a hibát."

Az első 168 ezer forint

Azt írja az igazgatóknak, hogy "további fejlesztésre nincs szükségünk. Ezennel a KLIK-et meg is szüntethetjük." Levelében üzen a kollégáinak is, akiket arra biztat, nyugodtan szóljanak vissza, reklamáljanak a KLIK-nél, ahol szerinte még olyan is dolgozik, akivel lehet beszélni. "Kérdezzünk tőlük. Szabad! Ugyanolyanok, mint mi vagyunk, csak más polcon van a befőttjük. Akkor meg?" -- fejezi be a nyílt levelét.


– Én az elmúlt két hónapban egy fizetéssel többet kaptam a KLIK-től – mondta lapunk kérdésére Horváthné Oláh Mária. A Csongrád Megyei Pedagógiai Szakszolgálat makói tagintézményének gyógypedagógusa december végéig fizetés nélküli szabadságon volt. Legnagyobb meglepetésére azonban a KLIK a számlájára utalta a decemberi bérét, 168 ezer forintot. Ez természetesen nem járt neki.


– Miután ezt jeleztem, úgy korrigálták a hibájukat, hogy adtak egy bankszámlaszámot, amire visszautaltam a pénzt, a saját költségemen – mondta a pedagógus.

A második 168 ezer forint

Horváthné Oláh Mária januárban újra munkába állt, és végigdolgozta a hónapot. – Februárban megjött a fizetésem. Megint gyanúsan sokat kaptam. A bérjegyzékből kiderült, a januári fizetésem mellett a KLIK ismét elutalta a decemberi bérem, a 168 ezer forintot. Újfent jeleztem a problémát, de még nem értesítettek, hogyan korrigálják a hibájukat. Remélem, nem saját költségemen kell megint visszaküldenem a pénzt – mondta Horváthné Oláh Mária, aki onnan lehet ismerős olvasóinknak, hogy elsőként csatlakozott Csongrád megyéből a miskolci tanárok felhívásához. A pedagógus első perctől fogva névvel és arccal vállalja a véleményét, ezért a tanárlázadás ikonikus alakja lett a megyében.

Horvathne Olah Maria

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!