Makó és környéke

2016.06.25. 20:24

Megtalálták a hagymatolvajokat

Makó - 350 kiló őszi fokhagymát loptak el péntekre virradó éjjel Makó-Rákos közelében a Szebeni család földjéről. A rendőrség órákon belül megtalálta a tetteseket, még az elvitt hagymát is visszakapták - egy részét ráadásul megpucolva.

Szabó Imre

– El sem akartam hinni, hogy alig néhány óra alatt nemcsak a tettesek kerültek elő, de ráadásul meglett minden, amit elloptak. Nagyon hálásak vagyunk a rendőröknek! – mondta a makói [namelink name="Szebeniné Nacsa Anna"]. A családtól mintegy 350 kilónyi, részben felszedett őszi fokhagymát loptak el az éj leple alatt a rákosi határban lévő földjükből. Az eltűnt termény értéke 150–200 ezer forintra becsülhető.

Mint az asszony elmondta, egy kisebb mennyiséget már előző éjjel is elvittek, de nem gondolták, hogy a csapat másnap is folytatja a lopást.
 

Szebeniné Nacsa Anna és lánya, Eszter örül. Aggódtak egy ideig, de tulajdonképpen jól jártak. Fotók: Szabó Imre

Szebeniné Nacsa Anna és lánya, Eszter örül. Aggódtak egy ideig, de tulajdonképpen jól jártak.
Fotók: Szabó Imre

Hajnalban aztán kénytelenek voltak szembesülni azzal, hogy visszatértek. Mivel nagyobb területen gazdálkodnak, és tartottak attól, hogy további károk érik őket, úgy döntöttek, értesítik a rendőrséget. Délelőtt 10 óra körül távoztak a helyszínről a rendőrök, a családfő, Szebeni János telefonját alig két és fél óra múlva hívták a jó hírrel.

A megyei rendőr-főkapitányság lapunkat úgy tájékoztatta, hogy a makói rendőrök a mezőkovácsháziakkal együttműködve jutottak el ahhoz a dombegyházi testvérpárhoz, akiknél a lopott hagymát a házkutatás során megtalálták. A két férfi a kihallgatáson beismerő vallomást tett. Azt is elmondták, hogy a földet már korábban figyelték, illetve hogy a lopott hagymát saját kocsijaikkal vitték haza. Lopás gyanúja miatt indult ellenük eljárás.

Szebeniék a hagymát még aznap vissza is kapták – örömüket fokozta, hogy egy részét megpucolva. Úgy gondolják, ha a rendőrök nem ilyen gyorsak, a tolvajok talán már el is adták volna.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!