Makó és környéke

2017.07.28. 15:05

Szatócsbolt is lesz Makón a Koronában, és vallási turizmusra gyúrnának

Több pályázatról döntöttek a makói rendkívüli testületi ülésen: a legnagyobb összegű a vallási turizmus megteremtését célozza.

Sz.I.M.

Nem került napirendre a rendkívüli ülésen az egyházak éve tiszteletére állítandó harang helyszínének kérdése, viszont több pályázat benyújtásáról döntöttek a képviselők. A legnagyobb összegű ezek közül a vallási turizmus megélénkítését szolgáló Igazgyöngyök útja című, túraútvonalat és a hozzá kapcsolódó infrastruktúra megteremtését célzó pályázat volt, 200 millió forint értékben. Ezt korábban egyszer már benyújtotta a város, de most, miután az egyházközség több templom felújítását egyébként is vállalta, ráadásul önrész vállalása nélkül is beadható,  megújítják.


A tervezett beruházások közül a legérdekesebb a Koronában kialakítandó korhű szatócsbolt lesz, ahol a városra jellemző emléktárgyakat lehet majd kapni. Ugyancsak újra benyújtja az önkormányzat a piac felújítását, bővítését célzó pályázatot, az eredeti, tavaly beadott anyagot ugyanis még mindig nem bírálták el. Amint valamelyik nyer, a másikat visszavonják.


Arról is határoztak a képviselők, hogy a közmunkaprogramban termelt zöldségféléket a programban részt vevők, illetve rászorultak között osztják szét, a maradékot pedig az Egyesített Népjóléti Intézmény közkonyhája fogja felhasználni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!