Makó és környéke

2019.09.10. 12:05

Tanszereket osztottak a makói Honvédban

Füzeteket és írószereket osztott tanévkezdésre a makói roma nemzetiségi önkormányzat azoknak a honvédi családoknak, amelyek igényeltek ilyet.

Szabó Imre

– Nagy segítség ez nekünk, hiszen elég drágák a füzetek, tollak, ráadásul így külön szaladgálnunk sem kell utána – mondta a makói Csiliga Helén, akinek két gyermeke van, az általános iskolás Dzsennifer és a középiskolás Zoltán. Ő volt az egyik szülő, aki tanszereket igényelt a makói roma nemzetiségi önkormányzattól, és a füzeteket, írószereket egy-egy csomagba összekészítve átvehette. Így is sok kiadás lesz persze az iskolaév indításával, hiszen a gyerekek nőnek, új ruhákat is kell nekik venni, de így egy kicsit kevesebbet kell költenem – tette hozzá.

Csiliga Helén átveszi a gyerekek füzetcsomagjait. Fotó: Szabó Imre

Csiliga Helén átveszi a gyerekek füzetcsomagjait. Fotó: Szabó Imre

A makói roma nemzetiségi önkormányzat most először segítette így a rászoruló családokat. Simon Zsolt Norbert alelnök az indokokról azt mondta, fontos feladatuknak tartják a családok támogatását. – Előre meghirdettük a lehetőséget, és 80-an jelentkeztek rá. Mindenki személyre szólóan, a gyerek évfolyamának megfelelő csomagot kapott. A napokban az ovisok is kapnak hasonló módon tisztasági csomagot – mondta. Mindez 200 ezer forintba került, amit a kisebbségi testület saját költségvetéséből teremtette elő.


A füzetcsomagokat egyébként az egyik helyi sörözőben osztották ki. Mint megtudtuk, azért, mert egyelőre nincs másik hely Honvédban, ahol egy ilyen akciót le tudnának bonyolítani. – Reméljük, mielőbb elkészül az ígért közösségi ház és utána már oda tudjuk hívni az érintetteket– mondta Simon Zsolt Norbert.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!