Makó és környéke

2010.10.27. 21:34

50 éves diadalra emlékeztek

Makó - Saját kitüntetésükkel díjazták a makói kézilabdabarátok azokat, akiket erre érdemesnek tartottak. Idén ötven éve aratták egyik legnagyobb diadalukat a sportág helyi művelői.

Munkatársunktól

A kézilabdabarátok saját, civil díját vehették át azok, akiket a sportág makói rajongói 100 aláírással a hivatalos városi kitüntetésre terjesztettek fel, de a kérést a képviselő-testület nem támogatta. A sportág egykori jeles makói művelője, a kézilabda barátainak lelkes szervezője, Oláh Sándor nyugdíjas pedagógus lapunknak elmondta: a hivatalos díj apropója a makóiak első nagy sikerének 50. évfordulója lett volna, ekkor került be ugyanis először a női csapat az NB I-be, illetve a férficsapat az NB II-be, és innentől egy közel egy évtizedes dicsőséges korszak kezdődött.

A díjakat Fáder Lajos, Lator Gábor, Pintér Zoltánné, Kiss Károlyné és Stenszky Miklós jött el átvenni. Fotó: Szabó Imre

A díjakat Fáder Lajos, Lator Gábor, Pintér Zoltánné, Kiss Károlyné és Stenszky Miklós jött el átvenni. Fotó: Szabó Imre
A kézilabda szerelmesei az akkori nagyok közül Fáder Lajos edzőt, a játékosok közül pedig Kiss Zoltánt és Stenszky Miklóst ajánlották a Makó Város Sportjáért kitüntetésre. Ehelyett végül a Makó Város Kézilabdasportjáért díjat vehették át, s még rajtuk kívül ugyanezt kapta meg Kiss Károlyné, Kiss Károly, Lator Gábor és Pintér Zoltán is. A civilek által alapított kitüntetéssel díszes oklevél és kupa is járt, amelyeket a napokban adták át az egykori két diadalmaskodó csapat fél évszázados nosztalgiatalálkozóján – a rendezvényre a hozzátartozókkal együtt összesen 46-an jöttek el.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!