Makó és környéke

2011.05.18. 19:00

Bagolyfészek az erkélyen

Makó - Erdei fülesbagoly rakott fészket egy Csanád vezér téri, legfelső emeleti panellakás erkélyének virágládájában.

Szabó Imre

A fiatal háziasszony, [namelink name="Balda Mariann"] elmondta: a tojásokon most kotló, Bözsikének elnevezett tojó párjával együtt érkezett, napokig repkedtek az erkély körül, üldögéltek a közeli fákon, míg végül az otthonteremtés mellett döntöttek. Hogy miért épp a lakásuk erkélyén, nem tudni – korábban nem fészkelt náluk semmilyen madár.

A jövevényt szeretettel fogadták. Nem háborgatják a költést, az erkélyre szinte ki sem járnak. A virágládát idén először nem ültették be muskátlival, de nem bánják, hogy nincsenek virágaik. Mariann párja, [namelink name="Cseh István"] még egy esővédőt is felszerelt a fészek fölé, hogy komfortos legyen. Azt, hogy Bözsike 5 tojáson ül, onnan tudják, hogy esténként, amikor megjön a párja, hogy eleséget hozzon neki, pár percre otthagyja a fészket.

Bözsike békésen kotlik a Csanád vezér téri erkélyen. A szerző felvétele

Bözsike békésen kotlik a Csanád vezér téri erkélyen.
A szerző felvétele

Az első tojást épp április elsején tojta a békés természetű madár, majd a rá következő napokban naponta egyet- egyet. Utánanéztek a neten, mennyi idő alatt kelnek majd ki a kis baglyok, és ennek alapján erre a hétre várják a fiókákat. Azt is az interneten olvasták, hogy olyankor költözik az emberek közelébe az erdei fülesbagoly, ha élőhelyén megfogyatkoznak a fák – és csakugyan, Makó belvárosában mostanában nagyon sok fát kivágtak. Egy ilyen madár eszmei értéke 50 ezer forint.

Címkék#Makó

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!