Makó és környéke

2016.02.08. 08:56

Disznótoros Pitvaroson

Pitvaros- Két 130 kilós disznót vágtak le és dolgoztak fel szombaton Pitvaroson, a IV. Hagyományőrző Disznótoron. Hogy kedvet csináljanak a disznótorozáshoz, hagymás vérrel kínálták az érdeklődőket. Mintegy 70-80 adag fogyott el.

Munkatársunktól

– Közel háromszáz adag hurka-kolbászt, pörköltet és töltött káposztát is készítettünk. Nagy volt rá a kereslet. Önkéntesek készítették – mondta [namelink name="Tószegi Gyula"], a pitvarosi művelődési ház igazgatója. Játékos disznótornát is hirdettek, ahol a játékosoknak disznópuzzle-t kellett volna kirakniuk, bélfújásban és kolbászevésben kellett volna megmérkőzniük, de jelentkezők híján elmaradt a disznótorna.

Disznótoros Pitvaroson. Fotó: Kovács Erika - GALÉRIA

Dolgozott viszont a Médiakommandó. Helyi fiatalok bevonásával instant újságot készítettek. Délután szórakoztató programokkal várták a falu lakosságát. A nap sztárvendége [namelink name="Dankó Szilvia"], valamint a Matyi és a Hegedűs volt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!