Makó és környéke

2011.09.14. 21:43

Falunap a Lorddal és fokhagymával

Maroslele - A település a fokhagymatermesztésről híres, ezért a hétvégi falunapi programsorozat egyik legfontosabb eleme a fokhagymáról szóló mezőgazdasági kiállítás és vásár lesz – tájékoztatta lapunkat Martonosi György polgármester.

Munkatársunktól

De nem csak ez várja az érdeklődőket pénteken: bemutatják a fokhagymatermesztés helyi történetéről szóló könyvet és az épülő tökmagolajüzemet is. Szombaton többek között bográcsos főzőversenyt tartanak, a vasárnap pedig a sporté lesz.

A kísérőprogramok közül a legérdekesebbnek a Lord péntek este 8-kor kezdődő fellépése ígérkezik. A legendás szombathelyi rockcsapat megyénkben ritkán lép fel, pedig szegedi tagja is van Apró Károly basszusgitáros személyében. Közel 2 órás koncertet adnak, amelyen felcsendülnek az együttes legismertebb számai. A Lord után a helybeli I6 zenekar játszik a főtéri színpadon. A nem helybeli rajongóknak a hazaútra sem lesz gondjuk: este 11-kor különbusz indul Leléről Makóra és Hódmezővásárhelyre.

A programsorozat 3,5 milliós költségvetésének felét adták össze szponzorok, helyi vállalkozók, civilek. Jövőre ez még egyszerűbb lesz, ugyanis bejegyezték a Lelei Napokért Közhasznú Alapítványt, amely fogadni tudja majd a felajánlásokat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!