Makó és környéke

2019.09.06. 12:51

Ha Makó, akkor hagymafesztivál - ma rajt!

Ma kezdődik a hagymafesztivál Makón - a főszerep ezúttal is a gasztronómiáé, a szó­­­­rakozásé és a sztároké lesz.

Munkatársunktól

A városközpontban csütörtökön nagy volt a sürgés-forgás: a 43-as út Széchenyi téri szakaszát már korábban lezárták, a színpadot is egy nappal korábban elkezdték építeni, tegnap reggeltől pedig a Széchenyi téren mindenütt bódékat, sátrakat állító, dekorációs elemeket elhelyező munkások szorgoskodását lehetett látni. Mint az Infopontban megtudtuk, minden eddiginél több, 122 vásározó és kiállító kapott standot, hogy részt vegyen Makó legnagyobb rendezvényén, a háromnapos nemzetközi hagymafesztiválon – ezúttal is a gasztronómia és a szórakozás jegyében. Persze a hungarikumnak számító makói hagymát is igyekeznek majd népszerűsíteni, s lesznek szakmai programok, illetve állni fog a vállalkozói sátor is.

Épül a fesztiválváros Makó főterén. FOTÓ: SZABÓ IMRE

Épül a fesztiválváros Makó főterén. FOTÓ: SZABÓ IMRE

A hivatalos megnyitó ma délután fél 6-kor, a zászlófelvonást követően lesz; a nap sztárvendégei az USNK, a Traubi zenekar, a Dolly Plussz, a Petróleum és a Shiva együttes lesz. Holnap dél­előtt indul a hagyományos bográcsos főzőverseny, a Hagymaház mögött pedig bajvívóversenyt tartanak. A színpad napközben a helyi művészeti csoportoké lesz, este pedig jön Luigi, Janicsek Roland, az Irie Maffia, Peter Lownewr, a Hang­overs and the sober, majd a Leander Kills. Vasárnap is egész nap váltják egymást a szórakoztató programok a szökőkút körül. A közönséget a nap végén a Garde, a Soulwave és a Quimby együttes fellépése várja.


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!