Makó és környéke

2019.04.29. 17:17

Hamarosan kész a csanádi községháza

Hamarosan befejeződik a községháza felújítása, és véget ér az itt dolgozó 12 ember számára az ezzel járó embert próbáló időszak.

Szabó Imre

Mint magunk is láttuk, nagy a felfordulás, a por, a zaj, még folyó víz sincs – a hivatal ennek ellenére a munkálatok ideje alatt is működik. Nem volt hova költözni az átmeneti időre; szerencse, hogy szemközt, az új művelődési házban van mellékhelyiség, és hogy eddig az időjárás kedvező volt – mondta a helyszínen [namelink name="Farkas János"] polgármester.

 

Fotó: Szabó Imre


Mint korábban megírtuk, az önkormányzat 38 milliót nyert az épületegyüttes energetikai korszerűsítésére. Ennek köszönhetően a tetőre napelem, a falakra hőszigetelő borítás kerül, megújul a fűtési rendszer, és kicserélik az ajtókat, ablakokat is. A munkát a makói Sapi-Vill Bt. végzi. Jelenleg a fűtést szerelik, illetve festenek, még két-három hét kell a befejezéshez.


Közben a falu vezetése már a következő beruházást tervezi. – Az új művelődési ház melletti telket a közelmúltban sikerült megvásárolni, a rajta lévő romos épületet pedig lebontani. Itt egy 400 négyzetméteres, szilárd burkolatú rendezvényteret fogunk kialakítani 3 millió forintos költséggel. Az idei, ősszel esedékes falunapot már itt tartjuk – mondta Farkas.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!