Makó és környéke

2008.01.16. 20:23

Makói hagymabál, önköltségi alapon

Makó - Idén is lesz hagymabál Makón – ismét önköltségi alapon, mint először tavaly. Az érdeklődés ettől függetlenül máris nagy, pedig még azt sem lehet tudni, ki lesz a sztárvendég.

Szabó Imre

Idén is megrendezik a makói bálak bálját, a Hagymabált. Hogy ez miért hír? Mert tavaly először úgy volt, pénz hiányában elmarad, végül pedig úgy rendezte meg a Hagymáért Alapítvány, hogy a korábbi szokásokkal ellentétben mindenkinek belépőjegyet kellett váltani, nem voltak meghívott vendégek. Végül annak ellenére, hogy a jegyek nyolcezer forintba kerültek, nagyjából ugyanannyian – bő százötvenen – mulattak hajnalig a rendezvénynek nyolc éve hagyományosan otthont adó Hagymaházban, mint a korábbi esztendőkben.

Akkor úgy tűnt, a polgári eleganciát sugalló, a hagymához és a hagymatermesztéshez inkább nevében kötődő mulatság hiányozna a makóiaknak. Hogy valóban így van-e, az a rendezvény házigazdája, a Közművelődési Kht. igazgatója, Bálint Márta szerint igazából most fog eldőlni. Tavaly már csak illendőségből is jegyet vett az eddigi meghívottak nagy része, ám másodjára minden bizonnyal már csak azok teszik meg, akiket érdekel a bál – mondja. Most úgy tűnik, az érdeklődés legalább akkora, mint tavaly volt, pedig egyelőre még azt sem lehet tudni, ki lesz a február 29-i est sztárvendége – igaz, azt már igen, hogy a belépők ötszáz forinttal olcsóbbak lesznek a tavalyinál.

Címkék#Makó

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!