Makó és környéke

2017.10.03. 08:41

Menekülteket szállító kisbusz borult fel Apátfalvánál, egy nő meghalt - galéria, videó

Befejeződött a helyszínelés és a műszaki mentés a 4434-es út 77-es kilométerszelvényében, ahol korábban halálos közlekedési baleset miatt volt teljes útlezárás. A rendőrség büntetőeljárást indított a feltételezett elkövetővel szemben.

Munkatársunktól

A Csongrád megyei rendőrök 2017. október 3-án 2 óra körül egy olasz honosságú, Mercedes gyártmányú kisbuszt akartak megállítani a 4434-es úton, Apátfalva külterületén. A jármű vezetője nem tett eleget a rendőri jelzésnek, ezért a járőrök követni kezdték. Nem sokkal később a kisbusz lesodródott az úttestről, majd felborult.

A kisbuszban a tunéziai sofőr mellett 19 illegális migráns tartózkodott. A balesetben egy utas a helyszínen meghalt, kilencen súlyosan, nyolcan könnyebben sérültek, míg két személyt a mentőszolgálat életveszélyes sérülésekkel szállított kórházba.

A helyszínelés és a műszaki mentés idejére az érintett útszakaszon teljes útlezárás volt érvényben - írta a police.hu. A forgalomkorlátozás valamivel 8 óra előtt megszűnt, az úttest ismét teljes szélességében járható.

A Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság halálos tömegszerencsétlenséget eredményező közúti baleset okozása, valamint embercsempészés miatt indított eljárást a baleset feltételezett okozójával szemben .

A katasztrófavédelem összefoglalója a a balesetről: Húsz utasával együtt felborult egy kisbusz keddre virradó hajnalban Makónál. A 4434-es út 77-es kilométerszelvényében történt a baleset, a makói és a szegedi hivatásos tűzoltókat és a katasztrófavédelmi műveleti szolgálatot riasztotta a szegedi főügyelet.

A tűzoltók a kiérkezést követően azonnal megkezdték a mentést, több sérültet és egy holttestet emeltek ki a roncsok közül.


A műszaki mentést teljes útlezárás mellett végezték el a rajok, az utolsó egység reggel hat órakor hagyta el a helyszínt.

 


Korábban írtuk:

Egy ember meghalt, tizenkilencen megsérültek egy kedd hajnali balesetben: felborult egy menekülteket szállító kisteherautó Csanádpalota közelében - tájékoztatott a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője.


Juhász Árpád elmondta, a járőrök egy olasz rendszámú kisteherautót követtek, amikor a jármű román állampolgárságú sofőrje a Makó és Csanádpalota közötti úton, az M43-as autópálya felett átvezető felüljáró előtti körforgalom közelében elvesztette uralmát a gépkocsi fölött, és felborult. A sofőr életveszélyes sérüléseket szenvedett. A járműben tizenkilenc ember utazott, egyikük meghalt, a többiek is megsérültek, a mentők kórházba vitték őket.

Illegális migránsokat szállító kisbusz borult fel Apátfalvánál. Fotó: MTI/Donka Ferenc - GALÉRIA



Korábban írtuk:

Közúti közlekedési baleset történt a 4434-es számú út 77-es kilométerszelvényében Apátfalva külterületén, az M43-as autópálya felhajtójánál kedden hajnali 2 óra körül.


Az előzetes adatok szerint egy illegális migránsokat szállító kisbusz borult fel. A balesetben egy fő meghalt, valamint többen megsérültek. Az út balesettel érintett szakaszát a rendőrség a műszaki mentés és a helyszínelés idejére teljes szélességében lezárta. A járművezetők autópálya felé a 4451-es út irányába kerülhetnek - írta a police.hu.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!