Makó és környéke

2009.04.07. 22:58

Nem hajtja a törököt a tatár, de építkeznek

Makó - Félmilliárdból szeretne húsüzemet építeni Makón a török Duna Döner Kft., a támogatást már megnyerte hozzá, most a hitelre vár. A bankokkal egyelőre nem sikerült zöldágra vergődni. Az igazgató azt mondja, várnak, de nem sokáig: idén mindenképpen elkezdik a munkát az uniós pénzből – és vagy hitelből, vagy saját erőből.

Bakos András

A leendő makói húsüzem építtetői – ahogyan azt nemrég hírül adtuk – 406 millió forint uniós támogatást nyertek. A Duna Döner Kft. igazgatója, Karadag Torun lapunknak azt mondta korábban, hogy a termelést még idén szeretnék elindítani. Félkész húsételeket gyártanának az európai török éttermek számára, ez a piac pedig a válság közepette is biztosnak látszik. Késedelmet egyedül az eredményezhet, hogy a bankok most nem olyan szívesen adnak hitelt, mint korábban.

Az igazgató előérzete beigazolódott. A cég az elmúlt hetekben folyamatosan tárgyalt, de eddig nem sikerült pontot tenni az ügylet végére, még nincs hitel.

Országszerte jó néhány beruházás gazdája került nehéz helyzetbe most ugyanígy: a támogatást megnyerték, a hitel késése miatt pedig csúszik a munka. Ez a Duna Dönert is hátrányosan érinti, de annyival mégis könnyebb a helyzete, hogy a megnyert támogatás nincs veszélyben, nem veszhet el. Karadag Torun azt mondta, cégének két éve van arra, hogy felhasználva az uniós pénzt megépítse a húsüzemet. Tehát nem hajtja őket a tatár – mégis szeretnének még idén elrendezni mindent. Így várnak még egy ideig a hitelre, aztán elkezdik a munkát, ha nem akad hitel, saját erőből.

Mindez pedig azért közérdekű hír, mert az üzem első körben hatvan, majd száz embernek adna munkát, és a közelből akarja beszerezni a nyersanyagot.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!