Makó és környéke

2009.09.15. 12:43

Nyolcszáz kilőtt fürj az olasz autóban Nagylaknál

Nagylak - Nyolcszáz kilőtt fürjtetemet találtak egy olasz gépkocsiban hétfő éjjel Nagylaknál a Vám- és Pénzügyőrség munkatársai. A 45 millió forint értékű szállítmányt lefoglalták, a sofőrt feljelentették.

Delmagyar.hu

A Vám- és Pénzügyőrség munkatársai jövedéki ellenőrzést tartottak tegnap éjszaka Nagylaknál. Az ellenőrzés során a pénzügyőrök megállítottak egy olasz honosságú, olasz állampolgár által vezetett, utánfutót vontató személygépjárművet.

A jármű sofőrje és utasai úgy nyilatkoztak, hogy jövedéki terméket nem visznek magukkal.

A pénzügyőrök a nyilatkozatot elfogadták, azonban a járművet és vontatmányát átvizsgálták, amelynek során az gépkocsi különböző részeiben, hűtőtáskákba csomagolva összesen 864 darab kilőtt fürj madár tetemét találták.

Az olasz állampolgárok a védett madarak szállításához magyar hatósági engedélyt bemutatni nem tudtak, ezért a vámhatóság a közel 45 millió forint eszmei értéket képviselő madártetemeket lefoglalta, valamint a járművet vezető olasz állampolgár ellen természetkárosítás bűncselekmény megalapozott gyanúja miatt feljelentést tett - tudta meg a delmagyar.hu.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!