Makó és környéke

2009.06.28. 20:04

Sikerrel zárt a makói operettfesztivál

Makó - A makói operettfesztivál záró előadását nem áztatta el az eső, a Bob herceg óriási sikert aratott. Annyian voltak a nézőtéren, hogy egy gombostűt se lehetett volna leejteni. A hagymavárosban már a Makói Muzsika augusztusi előadásaira készülnek.

Munkatársunktól

Szombaton a nyolcadik makói operettfesztivál záró előadásán mindössze néhány csepp eső esett, ami a legkevésbé sem szegte kedvét a közönségnek, s a Bob herceget előadó társulatnak.

A 3000 férőhelyes nézőtéren egy gombostűt se lehetett volna leejteni, annyian voltak. A Londonban, a királyi udvarban játszódó, a szerelem és az uralkodói kötelezettségek, dinasztikus érdekek párharcáról szóló, klasszikus Huszka-operett óriási sikert aratott a hagymavárosban. Mikó István és társai negyedórás vastapsot kaptak.

Bár az idő nem mindig kedvezett az idei operettfesztiválnak – emlékezetes, hogy a nyitó előadás, a Sybill harmadik felvonását elmosta az eső –, népszerű volt a rendezvény a makóiak körében.

A Bob herceget nemcsak a nézők, de szerencsére az égiek is kegyeikbe fogadták. Fotó: Tésik Attila

A Bob herceget nemcsak a nézők, de szerencsére az égiek is kegyeikbe fogadták.
Fotó: Tésik Attila

A hagymaváros lakói már a következő nyári zenés rendezvényre, a Makói Muzsikára készülnek. Úgy tudjuk, a jegyek máris szépen fogynak az előadásokra. A hagyományosan a zenei sokszínűséget zászlajára tűző rendezvényen elsőként a Budapest Klezmer Band lép fel augusztus 8-án a hagymaház színpadán, majd 15-én Máté Péter-emlékkoncert lesz, augusztus 19-én a 100 tagú cigányzenekar lép fel a makói születésű Szentpéteri Csilla zongoraművésszel, augusztus 22-én pedig a Naplegenda című táncelőadással szórakoztatja a közönséget a Magyar Állami Népi Együttes.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!