Makó és környéke

2016.05.06. 19:00

Születésnapját ünnepli Makó

A városnapi programok szombaton és vasárnap is folytatódnak a Maros-parti városban.

Munkatársunktól

– A török és a Habsburg Birodalom árnyékában őseink 317 esztendeje földet műveltek, vetettek, családot alapítottak, felépítették, majd gyarapították Makót, hogy örökül hagyják nekünk. A mi dolgunk az, hogy példájukat követve egymással összefogva jussunk előre – mondta pénteken délelőtt a városnapi ünnepi testületi ülésen, zsúfolásig megtelt teremben [namelink name="Farkas Éva Erzsébet"] polgármester. Hozzátette: a város születésnapja arra is alkalmat teremt, hogy köszöntsük azokat, akik közös értékeinket gazdagították.


Ennek jegyében Makó Városért Emlékplakettel ismerték el Csikota József és zenekara, Tóthné Döme Mária és néptáncegyüttese, valamint Tatár István mestertanár munkáját. Makó Város Emlékérmét a köz szolgálatáért Bartha Béláné Farkas Margit közjegyző, a nevelésügyért Oros Károly és Budainé Keczer Csilla pedagógusok (mindkettő posztumusz), a közművelődésért Gábor-Nagy Árpád és fúvószenekara, az egészségügyért Kiss Ivánka gyermekorvos, a sportért az 1961–62-es férfi kézilabdacsapat, a szociális gondoskodásáért pedig Kómárné Nagyfalusi Mária, a Máltai Szeretetszolgálat helyi csoportjának vezetője kapta meg. Köszöntötték az ülésen – távollétében – a Magyar Érdemrend lovagkereszt polgári tagozatával kitüntetett Sánta Sándort, Makó díszpolgárát, illetve Halmágyi Pál nyugalmazott múzeumigazgatót, aki a Honvédelemért kitüntető cím II. fokozatát érdemelte ki.


A városnapi programok szombaton és vasárnap is folytatódnak a Maros-parti városban. Szombaton Makó főterére, ahol kirakodóvásár is van, a gyerekeket, a családokat várják szórakoztató programokkal, délután a Koronában pedig könyvbemutatók lesznek – este a Honeybeast koncertezik. A vasárnap a sporté és a vetélkedőké lesz.

Címkék#Makó

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!