Makó és környéke

2019.08.28. 16:29

Törik a facsemetét, a kaputelefont, padot - utóbbit még szökőkútba is dobják Makón

Hiába a közterületi kamerák, a járőröző rendőrök, a vandálok időnként továbbra is rongálnak Makón. Az idei nyáron is kiderült azonban, hogy ezzel kockázatot vállalnak.

Szabó Imre

Padot dobtak a Marczibányi téren álló, Múzsák kútja elnevezésű díszes szökőkút vizébe a napokban – ez volt az idei nyári szezon legnagyobb feltűnést kiváltó rongálása.


Az esetről a lapunk által alapított, jelenleg 9772 tagot számláló facebook-csoportban, a Makón élekben is jelent meg fotó, sok felháborodott hozzászólással kísérve.


Emellett persze előfordultak egyéb, mondhatni szokványos esetek is: padokat, facsemetéket törtek, kaputelefont zúztak össze, szemetet és csikket szórtak szét, kukákat borogattak az ebben örömet lelők, többnyire az éj leple alatt.


A Maros-parti városban egyébként, dacára a felszerelt térfigyelő kameráknak, időről időre történnek nagy feltűnést kiváltó garázda akciók. A korábbi években megesett, hogy letörték a főtéri szökőkút peremének egyik márvány fedőlapját, de az is megesett, hogy kitörték a Korona előtti Fátyol Misi-szobor kezéből a vonót.


A megyei rendőr-főkapitányságon megtudtuk, a vandálok elleni rendőri fellépés továbbra sem eredménytelen. Idén nyáron egy esetben szabálysértési eljárás, illetve egy másik esetben büntetőeljárás indult közterületen elkövetett rongálás miatt Makón. A nyomozók az elkövetők kilétét mindkét ügyben megállapították.

Ezek között az esetek között azonban a szökőkútba hajított pad nem szerepel, ugyanis senki nem tett feljelentést – feltehetőleg azért, mert az ülőalkalmatosságot a vízből kivéve egyszerűen vissza lehetett állítani az eredeti helyére. A rend­őrség mindenesetre ezúttal is azt hangsúlyozta: ha valaki bűncselekmény vagy szabálysértés elkövetését észleli, haladéktalanul tegyen bejelentést a 112-es központi segélyhívó számon.

A makói belvárosban egyébként, mint más forrásból ugyancsak megtudtuk, rendszeres a rendőri jelenlét. Naponta este héttől, hét közben éjfélig, hét végén hajnali ötig járja az utcákat, tereket egy járőrpáros.


 

Címkék#rongálás

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!